mynewspapers.net

Vad åsar i tånaglar menar?Dina naglar och tånaglar är ett tecken på din hälsa. Viss variation i form, form eller utseende på dina naglar kan hänföras till din ålder eller ofarliga livsstilsfaktorer. Andra förändringar i naglarna kan vara signaler som du lider av kronisk eller eventuellt dödlig hälsoproblem.

Vertikal tånagel åsar

Granska dina naglar mönster i den ridging. Flyttar åsar på tånaglarna vertikalt eller horisontellt? Om Åsarna är vertikala, visas naglarna sannolikt på så sätt på grund av ärftlighet. Åsarna kan växa mer framträdande som du ålder, men de är vanligtvis inte ett tecken på hälsoproblem.

Horisontell tånagel åsar

Horisontella ridging i tånagel är sannolikt inte en fråga om ärftlighet, men en varning om ett hälsoproblem. Åsarna kan vara ett tecken på undernäring, en hotande hjärtinfarkt eller respiratorisk sjukdom. Du bör söka medicinsk hjälp omedelbart och dela några andra symptom på problem som du kan ha med din läkare.

Beaus linjer

Liknande horisontella ridging i tånagel, beaus linjer avser djupare horisontella fördjupningar på naglarna. Undernäring kan också spela en roll i beaus linjer, men de är också orsakas av sjukdomar som kännetecknas av hög feber, obehandlad diabetes och cirkulationsproblem.

Koilonychia och sköra naglar

Koilonychia är ett tillstånd som kännetecknas av tunna, vertikala ridging i tunnas, konkav naglar. Detta är ett vanligt tecken på järnbrist, även om Koilonychia kan också orsakas av frekvent exponering för kemikalier som nagellack eller en skada på nagelbädd. Sköra naglar kan orsaka delning eller ridging i naglarna. Öka ditt intag av D-vitaminer och B, samt kalcium, för att främja bättre spik hälsa.

Förbättra hälsa och ta bort rader

När du söker behandling för den underliggande hälsoproblem som har orsakat åsar i tånaglarna, ska Åsarna försvinna. Ta del av andra ändringar i dina naglar i framtiden, såsom missfärgning, nail form eller naglar separera från nagelbädden. Efter amerikansk kost riktlinjer, söker minst 20-30 minuter fysisk aktivitet ett par gånger per vecka och hantera din kroniska hälsoproblem bör förhindra framtida tånagel problem. Om ridging kvarstår, tala med din läkare igen.