mynewspapers.net

Vad artikeln gav tyska invandrare till Amerika?

Vad artikeln gav tyska invandrare till Amerika?


2005 amerikansk gemenskapen undersökningen rapporterade att några 50 miljoner amerikaner har någon typ av tysk härkomst. Detta antal motsvarar cirka 26 procent av Förenta staternas kaukasiska befolkningen. Trots att ansvarig för stora ökningar i befolkningen, har tyska invandrare och deras familjer varit källan till många gemensamma traditioner och seder i USA.

Tysk-amerikansk historia

Tyska invandrare först kom till USA med kapten John Smith och grundade den koloniala staden Jamestown i 1608. Den första helt Tysk-Amerikan, Germantown, Pennsylvania, inte grundades till 1683. Under hela resten av historien, har tyska invandrare och deras familjer varit mycket framgångsrika i USA. I själva verket i början till mitten av 1800-talet, den rikaste mannen i Amerika, var John Jacob Astor, grundare av det amerikanska företaget päls, en tysk invandrare. Astor och andra entreprenörer framgång orsakade tyskarna att översvämma till USA. Av 1980 var 52 miljoner amerikaner av tysk härkomst.

Christmas

Trots gemensamma tro fördes evergreens in i hem under vintern väl före tillkomsten av kristendomen. Christmas tress kan spåras till tidiga nordiska människor. De kom med vintergröna kvistar i sina hem för att fira vintersolståndet, vilket sker antingen December 21 eller 22, beroende på år. Tidiga romerska folk förde senare, evergreens i deras hem att fira Saturnalia, en fest som hedrade sin Gud Saturnus. Evergreens förknippades inte med jul tills tyska kristen började föra dem in i deras hem på 1500-talet. Denna tradition var ständigt vidare genom tyska familjer. Dock väntade tyska invandrare till 1830-talet uppföra den första julgranen i USA. Icke-tyska amerikaner trodde granen var hedniska och udda. 1890, men julgranar vunnit popularitet och blev en vanlig amerikansk jul anpassad. Förutom julgranar krediteras tyskarna också för att legenden om jultomten till Förenta staterna.

Education Standards

Genom historien, har tyskarna alltid haft ett starkt engagemang för utbildning. Det moderna utbildningssystemet som finns i USA var nästan helt skapad av tyska invandrare. Tyskarna var de första att introducera dagis-nivå utbildning. De började det första dagiset i Wisconsin 1855. Tyska-amerikaner också infört fysisk fostran och tryckte på för byggandet av gymnastiksalar. Kanske viktigast av allt, tyska invandrare var vid fronten kämpar för allmän utbildning, något som inte hade föreslagits före i USA.

Livsmedel

Många vanliga amerikanska livsmedel fördes till USA av tyska invandrare. Hamburgare och frankfurter, mer känd som varmkorv, är uppkallade efter Hamburg America Line, en tysk rederiet och Frankfurt, en stor stad i Tyskland, respektive. Beskärningen av grill, en populär matlagning teknik, är kopplad till tyska-amerikaner i Texas. Även om namnen på dessa rätter och matlagning tekniker har varit amerikaniserad, många andra tyska rätter, såsom sauerbraten, en typ av fläsk grillat och surkål, har behållit sina tyska identiteter och är populära rätter i amerikansk mat.