mynewspapers.net

Vad är varma färger i inredning och design?

Vad är varma färger i inredning och design?


De varma färgerna--rött, orange och gult--är förknippade med värme, passion, rage, brand och solen. Dessa föreningar används för att skapa märkbart olika miljöer i inredning och design. Varma färger används i inredning och design skapa dramatiska, intima utrymmen. Varje varm färg finns i olika nyanser, lämplig för olika områden i hemmet.

Röda

Röd inomhusfärger ofta ha mat och dricka namn som "tomat" och "burgundy". Röda kan förknippas med ilska och frustration; men när de används korrekt, rött kan vara ljusa och glada, eller djupa och sofistikerade. Djupa nyanser av röd färg, som maroon, är mest lämplig för stora rum med högt i tak, medan ljusare, primära nyanser av rött kan användas sparsamt i rum som köket. När du väljer tillbehör och inredning för ett rum inredda med röd färg, leta efter en kompletterande färg som grönt, eller en neutral färg som brun, att neutralisera röda och förhindra det från att vara överväldigande.

Apelsiner

Färgen orange i inredning och design visas ofta som en blandning av orange och brunt, eller i olika nyanser av ljus orange som persika. Rakt på orange, som färgen på en orange frukt, är relativt sällsynt i heminredning. Orange-brun, som koppar, kan vara elegant, och nyanser av persika kan vara glada, kan rakt på orange vara överväldigande. Peach används ofta i rum som badrum och kök, medan koppar är reserverad för allvarligare rum som vardagsrum och studier.

Gula

Nyanser av citrongult fungerar bra i barnens sovrum, Lekrum, plantskolor och kök, eftersom dessa rum ofta är avsedda att vara ljusa, glada platser. Djupare och mer dyster nyanser av gult, som guld och golden rod, är lämpligare för allmänna utrymmen i huset som används för att ta emot gäster. Gult kan kopplas till dess komplement, lila, för en dramatisk färgsättning. För en mer konservativ färgsättning, blanda gul med mörkare nyanser av gult eller varma nyanser av brunt.

Häftiga färger gjorde varm

Coola färgerna är blått, grönt och lila. I interior design, är cool färger kända för att avta, falla in i bakgrunden, medan varma färger är kända för att främja och dra till sig uppmärksamhet. Coola färger kan fungera mer som varma färger--att väcka uppmärksamhet och spännande känslor--när de är blandade med varma färger. Till exempel leder blanda grön med gul en energisk nyans av grönt som hoppar fram in vyn. Lila, när värmas genom att blanda det med röd eller rosa, har samma effekt.