mynewspapers.net

Vad är värdet på kronan mynt?Flera olika mynt har föddes namnet kronan genom historien, men de mest kända krona mynt är de av Storbritannien, dess kolonierna och territorierna. Värdet på dessa mynt beror på vilken typ av krona mynt du har.

Historia

De tidigaste brittiska krona mynt var gjorda under Henrik VIII: s regeringstid omkring år 1526. De var värda en fjärdedel pund/suveräna brittiska kronan slant var värt 5 shilling. Förutom brittiska kronor gjort i Storbritannien, gjorde många av Storbritanniens territorier och kolonier också krona mynt. Förenade kungariket myntverk fortfarande ibland kronan och crown-typ jubileumsmynt.

Egenskaper

Brittiska kronor var huvudsakligen gjorda av guld och silver. Eftersom så många olika typer av krona mynt var präglade över en så stor mängd utrymme, var vikt och design inte enhetligt.

Modern tid

Moderna krona mynt började som präglade 1818. Vissa krona mynt från det senare är 1900-talet värt så lite som 60p, men krona mynt från tidigare i talet och 1800-talet är ofta ganska värdefull (en 1937 Edward VIII mynt med en bild av George IV på att det är värt mer än £ 65 000 i 2010).

Historiska mynt

Äldre krona mynt var Klubbad, inte präglade, så mycket få överleva. Värdet på dessa mynt (beroende på skick, datum minted, förlägger av ursprung och sammansättning) kan vara ganska hög, så det skulle vara en bra idé att ta en äldre mynt till en återförsäljare för att se vad de vet om det innan den säljs.