mynewspapers.net

Vad är vädret i Nice, Frankrike?

Vad är vädret i Nice, Frankrike?


Nice är en av de största städerna på den franska Rivieran, en livlig plats med långa sandstränder, massor av barer och restauranger och en atmosfärisk gamla stadsdel. Semesterfirare chef till Nice antingen på dagsutflykter från andra platser längs kusten eller att basera sig där i en vecka eller två. Klimatet är gynnsamt för en semester plats, med varma somrar och milda vintrar att locka besökare året runt.

Temperaturerna

Januari är den kallaste månaden i Nice med temperaturer i genomsnitt 9°. Våren ser temperaturer upphov till ett genomsnitt på 13° i April och sedan juli och augusti är de varmaste månaderna av året med temperaturer i genomsnitt 24°. Hösten är svalare i Nice med temperaturer flytta till ett genomsnitt på 10° för December.

Sunshine

Solen skiner i Nice ganska mycket året om. Även under de kallaste månaderna i December och januari lyser solen fortfarande 8-9 timmar per dag. Av kan den genomsnittliga dagliga solskenet har stigit till 12 timmar och i juni och juli fin har 14 timmar per dag. Familjer på väg till stränderna runt Nice under skolloven i augusti kan räkna med ett genomsnitt på 13 timmar solsken per dag medan ens som svala temperaturer i September och augusti, solen fortfarande skiner för runt 11 eller 12 timmar dagligen i genomsnitt.

Regn

Nice förblir torr för stora delar av året. Januari till April ser ett genomsnitt på 70mm regn med massor av torra dagar. I januari finns allmänt åtta dagar under hela månaden när det regnar, sex dagar i februari och sju i mars. April är något blötare med 11 dagar av regn i genomsnitt innan Nice flyttar in i en torr sommarsäsong. Den genomsnittliga nederbörden i högsommaren ser sjönk till 10mm i juli och 6mm i augusti. Juli är månaden med minst antal regniga dagar, bara fyra i genomsnitt. Oktober och November är bekvämt de regnigaste månaderna med 140mm och 110mm nederbörden respektive och 10 dagar per månad med regn.

Andra faktorer

De mest humid månaderna i Nice är juli och augusti när temperaturerna är hetaste. Under sommarmånaderna juni och juli är när UV-Index är störst. På vintern, medan många skidåkare flyga till Nice innan rubrik för lutningen på Alperna, snö i Nice själv är ganska sällsynta och temperaturer inte ofta fall under fryspunkten.