mynewspapers.net

Vad är tecken & symtom av lupus i ett litet barn?

Vad är tecken & symtom av lupus i ett litet barn?


Lupus är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Det kan härma symtom på andra sjukdomar och tillstånd eftersom det har en effekt på många olika delar av kroppen, inklusive flera organ. De vanligaste symtomen är trötthet, anemi, pleurit och ödem, men inte alla småbarn kommer att uppleva samma symtom eller alla av dessa symptom.

Trötthet

Trötthet är en av de vanligaste symtomen på lupus hos småbarn. Om ditt barn har vaknat ur en natts sömn eller en tupplur och är fortfarande trött eller trög, är hon sannolikt trött. Trötthet kan också vara ett symptom på många olika sjukdomar, men det är det största klagomålet hos dem som lider av lupus.

Lederna

Lupus är en inflammatorisk ledsjukdom så småbarn med lupus kommer att uppleva svullna och smärtsamma fogar. Detta kan märkas när ett barn har svårt att utföra normala aktiviteter eller verkar upplever smärta när de utför aktiviteter som kör, promenader, kasta en boll, bygga med klossar eller någon annan rörelse som avser händer, knän och fötter. Föräldrar kan märka att det finns svullnad runt lederna som verkar orsaka småbarn smärtan.

Ödem

Ödem är svullnad i fötter, ben, händer och ansikte. Toddler kan ha smärta på grund av denna svullnad, särskilt när man försöker göra aktiviteter som går eller springer. Svullnad är ett vanligt symptom med gemensamma problem men det kan vara särskilt akut med inflammatoriska ledsjukdomar.

Anemi

Anemi kan vara gemensamma i småbarn som inte får tillräckligt med järn, men det är också ett symptom på lupus hos småbarn. Anemi är definierad som en låg total mängd blod i kroppen, låg mängd röda blodkroppar i blodet eller låga nivåer av hemoglobin i blodet. Ett litet barn kan se blek på grund av anemi, men detta används inte för diagnos. Något av dessa symtom på anemi i ett litet barn kan tyda på att lupus är närvarande, men anemi kan endast diagnostiseras genom blodprov.

Pleurit

Pleurit är ett symptom på lupus som inte kan ignoreras. Det definieras som djup, ytlig andning. Småbarn kan också klaga av smärta i bröstet. Detta inträffar vanligtvis när toddler har haft en hel del aktivitet, som kan göra det svårare att märka men kan också förekomma vid andra tillfällen när barnet har varit inaktiv eller vila och så bör tas om hand omedelbart av en läkare. En förälder kommer att märka att barnet har en svår tid andning och verkar ha svårt att dra luft i sina lungor.

Ljuskänslighet

Ljuskänslighet är känslighet för ljus eller solen. Ett litet barn med ljuskänslighet kan skela mer när utanför eller kan fångas skärmning hans ögon från solen eller att försöka hålla sig borta från solen helt och hållet.

Utslag

Ett utslag visas på de barns ansikte, särskilt hans kinder och näsa. Det kan också verkar ha en fjäril form till den. Det kommer sannolikt inte att kliande eller smärtsamt att toddler. Detta utslag är ett vanligt, men ändå inte allvarlig, symptom av lupus.