mynewspapers.net

Vad är symptomen som kan uppstå från att inte dricka tillräckligt med vatten?

Vad är symptomen som kan uppstå från att inte dricka tillräckligt med vatten?


Dricka tillräckligt med vatten är grundläggande för att leva hälsosamt. Läkare och hälsaspecialister rekommenderar att vuxna dricker minst åtta koppar vatten varje dag. Uttorkning kan orsaka negativa fysiska och psykiska effekter som kan vara allvarligt försvagande och även farlig. Det är därför mycket viktigt att veta symtom på att inte dricka tillräckligt med vatten.

Grundläggande symtom

De första tecken på uttorkning är en torr mun och torra ögon. Din mun kommer att tydligt känna mycket torr, varnar att du inte dricker tillräckligt med vatten. Dina ögon kommer att inte producera några tårar, och befinner du dig blinka oftare. Dessa symtom är mycket mild, men de är de sätt som din kropp talar om för dig att du börjar få uttorkad.

Illamående och kräkningar

Om du är uttorkad för tillräckligt lång du kommer att börja mår mycket illa. Detta är vanligtvis tillsammans med muskelkramper och allmän smärta och stelhet i hela kroppen. Om du fortfarande inte dricker vatten, finns det en stor chans att du kommer att börja kräkningar. Det kan vara mycket farligt, eftersom din kropp förlorar ännu mer vatten. Det är absolut nödvändigt att du startar påfyllning din vätskor.

Hjärtklappning

Det nästa symptomet på uttorkning är hjärtklappning. Ditt hjärta kommer att förlora den tillfälliga beat som pulsen hastigheter upp till kompensera för bristen på vatten i kroppen. Om du upplever hjärtklappning från uttorkning, är du i ett mycket farligt tillstånd. På denna nivå av uttorkning är du i ett tillstånd av förvirring och svaghet. Du kan bli vanföreställningar eller verkar otroligt nedsatt.

Koma och död

Dehydrering fortsätter att plåga din kropp, kommer du sakta börjar att förlora medvetandet. Utan vatten sänker du kroppen i koma. En ökad puls kan inte längre kompensera för bristen på vatten i kroppen. Dina organ börjar stänga ned vid koma, och du börjar att dö. Om du fortfarande inte får vätska i kroppen, kommer att du dö av uttorkning inom kort.