mynewspapers.net

Vad är syftet med ättika i röd sammet tårta?

Vad är syftet med ättika i röd sammet tårta?


Red velvet cake är en efterrätt som består av en röd choklad layer cake med mjukost eller buttercream isbildning. Kakan görs röd med kakaopulver och en stor mängd vatten-baserade röda färgämne, vanligtvis cirka 28 till 56 g (1 till 2 oz). Kakaopulver hjälper till att fördjupa den röda färgen och används i en liten jämfört med chokladkaka recept. Vissa bagare show överraskning på tårta ingredienser såsom vinäger, som är vanligt i röd sammet tårta att producera jäsningsmedel processen.

Jäsmedel

Bakpulver producerar koldioxid när det kombineras med vissa sura ingredienser. Precis som jäst hjälper bröd degen jäsa, kräver kakor jäsningsmedel att producera den slutliga produkten. Med jästprodukter, är en betydande mängd tid avsatt för stigande innan du förbereder degen för bakning. Kakor, men behöver en jäsningsmedel process som kommer att agera snabbt för att producera den nödvändiga ökningen av degen samtidigt bakning, men inte så snabbt att kakan kommer att falla (komprimera) efter det har ökat.

Bikarbonat och bakpulver

Bikarbonat och bakpulver båda används i bakning och hjälpa jäsningsmedel processen. Bakpulver består av natriumbikarbonat, som är ett basiskt ämne som vanligen används för matsmältningsbesvär och halsbränna syrabehandling. Bakpulver är vanligen finns i två former: med och utan aluminium. Bakpulver innehåller bakpulver, men två är inte utbytbara. Bakpulver innehåller grädde av tandsten och andra reaktiva ingredienser som ger en dubbelverkande effekt, orsakar kakan att bilda gasbubblor i smeten medan blandning, expandera sedan när bakning för att ge en ljus, dyrare slutprodukt. Bakpulver innehåller ingredienser som reagerar tillsammans när fuktad, bakpulver kräver en sura komponent att reagera. Det är därför många recept som kräver bakpulver, men inte bakpulver, efterlyser också vinäger, kärnmjölk, filmjölk eller citronsaft.

Ättika i tårta

Ättika--en syra reagerar--med bakpulver--ett alkaliskt--för att frigöra koldioxid i form av bubblor som expanderar och orsaka smeten att stiga i pannan medan bakning. I röd sammet tårta, bakpulver reagerar med ättika för att utöka kakan när det bakas i ugnen, och allmänt det finns inget behov av bakpulver. Recept kan innehålla både ättika och en annan sura vätskan som kärnmjölk eller filmjölk, eller bara ättika och bakpulver. Likaså kan några recept kräva bakpulver också.

Kärnmjölk och sourmilk

Kärnmjölk är jäst och reagerar med bikarbonat och bakpulver att producera de nödvändiga jäsmedel i bakning. Om ett recept kräver 1/2 tsk bakpulver, krävs i allmänhet en kopp kärnmjölk att reagera med bakpulver helt. Med hjälp av kärnmjölk eller syrad mjölk och bakpulver producerar en jäst som är fyra gånger större i volym än att helt enkelt använda bakpulver. Med andra ord, bakpulver kan innehålla alkaliska och sura komponenter som reagerar när de blir fuktiga i smeten, men användningen av kärnmjölk och bakpulver är kemiskt effektivare. Om kärnmjölk är inte tillgängliga, eller du inte har någon till hands, kan du skapa sur mjölk genom att lägga till en matsked vanligt vit vinäger eller citronsaft till en flytande mätglaset och fyllning till 237 ml (1 dl) märket med vanlig mjölk. Alternativt, kan du lägga till 1 1/4 tsk grädde av vinsten till ditt recept för varje kopp mjölk.