mynewspapers.net

Vad är svarta vinbär olja används för?

Vad är svarta vinbär olja används för?


Svarta vinbär olja består av olja som pressas från svarta vinbär utsäde. Den kan köpas i hälsokostbutiker i tillägg kapslar 500mg eller i flytande form. Oljan främjas så effektiva för att behandla en mängd olika sjukdomar, inklusive candida, högt blodtryck, trötthet, smärta och inflammation och hud problem. Ett begränsat antal vetenskapliga studier har belysa potentiella fördelar med svarta vinbär olja.

Funktioner

Svarta vinbär olja levererar essentiella fettsyror, rutin och andra flavonoider och höga halter av vitamin C. essentiella fettsyror rekommenderas ofta i form av fiskoljekapslar, som en fördel för hjärt-och kärlhälsa och som en immunsystemet booster. Svarta vinbär olja är en naturlig källa av gamma-linolensyra (GLA), en omega-6 fett som kan vara svårt att få genom kosten. Flavonoider visar också fördelar för hjärt-och kärlhälsa, och flavonoider och C-vitamin är potenta antioxidanter. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som kan orsaka cellskador och sjukdom.

Hud, naglar och hår

Läkaren Andrew Weil anteckningar på sin hemsida att svarta vinbär olja kan vara effektiv vid behandling av eksem, psoriasis och andra hudsjukdomar. Många naturterapeut webbplatser rekommenderar svarta vinbär olja för dessa ändamål. Weil rekommenderar också olja för svaga och sköra naglar och torr, spröd, blixtra och gallring hår.

Rhematoid artrit

En studie som publicerades i en 2003 sjukgymnastiska hittade måttligt stöd för effektiviteten av GLA vid behandling av reumatoid artrit. GLA visar löfte för att minska smärta, stelhet och gemensamma ömhet. Patienter med reumatoid artrit är ofta söker efter alternativ till läkemedelsbehandling, som droger föreskrivs för att behandla denna autoimmuna sjukdom vanligtvis har toxiska effekter.

Anti-cancer egenskaper

En in vitro-studie visade svarta vinbär extrakt kan hämma spridningen av bröstcancer och tjocktarmscancer cancerceller. Forskare teoretisera detta effekt beror på det höga vitaminet C innehåll. I viro studier utförs i en kontrollerad miljö utanför en levande organism, behövs så mycket mer forskning inom detta område.

Anti-inflammatoriska egenskaper

Weil anges att GLA är en effektiv antiinflammatorisk utan biverkningar av antiinflammatoriska läkemedel. Kroppen använder faktiskt GLA för att skapa sin egen antiinflammatoriska medel. Weil ordinerar det för inflammatoriska autoimmuna sjukdomar som lupus. Naturläkemedel läkare Jody Noé, Brattleboro naturläkemedel kliniken i Vermont, rekommenderar också människor med lupus tar 500mg till 1000 mg dagligen av en GLA källa såsom svarta vinbär olja.