mynewspapers.net

Vad är storleken på olja Filter locket på en Volvo S80?

Vad är storleken på olja Filter locket på en Volvo S80?


Till skillnad från de flesta amerikanska bilar har Volvo bilar en olja filter bostäder som passar runt filtret själv. För att ta bort denna bostäder, måste du eller en mekaniker bifoga en olja filter cap nyckel till en hylsnyckel.

Olja Filter bostäder

Många Volvomodeller har en standard storlek olja filtrera bostäder eller mössa, som täcker filtret. Detta hölje säkrar filtret och en o-ring till motorn. Alla Volvo S80 modeller använder samma standardformat olja filter inhysa, som passar ett oljefilter med en yttre diameter 76mm och en längd på 79mm.

Olja Filter Cap skiftnyckel

En specialnyckeln tar bort oljan filtrera bostäder. Eftersom denna bostad är standard i alla Volvo S80-modeller, är skiftnyckel behövs också en standard storlek 86mm eller 88mm. Den är också kompatibel med många andra Volvomodeller. Skiftnyckeln är något större än oljefilter bostäder sig och kommer att ansluta till alla 3/8 tums hylsnyckel. Anslut hylsnyckel att olja filter cap skiftnyckeln, sedan vända den motsols för att lossa. Detta kräver en betydande mängd kraft.

Att erhålla delar

För hemmafixare oljebyte, båda olja filter bostäder och olja filter cap skiftnyckel finns på auto delar butiker och från online-återförsäljare. Äkta Volvo oljefilter bostäder kit ingår #1275808 och var mindre än £13 2011. Flera märken av olja filter cap skiftnyckel är tillgängliga, av vilka många kosta mindre än £6 2011.