mynewspapers.net

Vad är Stick loppor?

Vad är Stick loppor?


Pinne loppor är vanligen kallas sticktight loppor eller stick-fast loppor. Denna typ av loppa är vanliga på kycklingar, men de har varit kända för att fästa till katter, hundar, hästar, grisar, kor och människor. Pinne loppan är en av de minsta loppor, mäter.16 inches lång. Men trots dess lilla storlek är det fortfarande en olägenhet för boskap, och det är viktigt att undvika denna typ av loppa.

Beteende

Vanligaste loppor hoppa från värd till värd. Pinne loppor föredrar att håla till köttet och de har en tendens att stanna kvar i ett område. De kluster ofta runt de köttiga delarna av djuret. De är vanligast på kycklingar där de samlas runt ögonen och slör. De visas som bruna prickar på köttet. På andra djur, kan stick loppor hittas längs örat eller även mellan tårna.

Ägg

Pinne loppor lägger ägg i köttet av de djur som den är kopplad till. Små knölar visas i området där äggen läggs. När flea larverna har kläckts faller de från värd djur på marken. De bor sedan på marken i cirka två veckor, där de bygger en kokong att skydda sig själva. När de kläcks tillmäter de de andra djuren i området.

Hälsofrågor

Pinne loppa infestations kan orsaka allvarliga hälsoproblem för djur. De köttiga infekterade områdena blir röd, inflammerad och irriterad. Det är känt för att orsaka blindhet eftersom de tenderar att angripa ögat området. De djur som smittats får sluta äta och kan även utveckla anemi. Dessa djur är också risk för andra bakteriella infektioner på grund av statligt av djurets immunförsvar. Denna typ av angrepp har även varit känt att döda djur.

Borttagning

Du kommer att kunna se stick loppor, och du kan dra dem ut med pincett. Om angrepp är svår, dock använda karbaryl. Strö den hemma hos djuren. Vaselin kan också tillämpas på kycklingar för att kväva loppor. Det finns flera loppa produkter, men var försiktig när du använder det, och se till att undvika att få produkten in i djurets ögon. Alla etikett instruktionerna. Om du vill förhindra angrepp, överväga att placera fåglar i burar som är minst 3 fot över marken. Detta kommer att hindra spridningen av denna typ av loppa.