mynewspapers.net

Vad är socker formar?

Vad är socker formar?


Användningen av socker formar att skapa socker skulpturer är minst 500 år gammal och spänner över många kulturer i hela världen. Socker kan vara tillverkade av trä, metall, glas eller plast. Billig plast formar kan köpas på matlagning, hantverk och nätbutiker för användning i ett antal socker forma hantverk. Sugar skulpturer av allt från byggnader till skallar till påskägg kan göras med olika socker lösningar och formar.

Historia av socker skulptur

Socker formar och redskap datum till minst the18th-talet. Socker formar och skulpturer finns dokumenterade i många kulturer och länder, däribland Europa, Egypten, Turkiet, USA, Mexiko och Japan. Socker formar användes för att skapa skulpturer för ätbart godis, religiösa föremål, hörnstenarna, dekorationer, semester och säsongsartiklar och funktionella, ätbara rätter som godis korgar. Sugar skulpturer och formar används för att skapa dem var lyx och förmågan att använda mat som en dekoration, snarare än att äta den, var en symbol för prestige och välstånd. Under den viktorianska eran, socker blev mer överkomliga för massorna och gjutna, färgade och inredda socker kakor och godis blev populär. Enligt museet socker och hitta dagens moderna bröllopstårtor sitt ursprung i formpressad socker skulptur.

Populära socker formar och skulpturer

Idag, kanske finns den mest kända av socker gjuter skapelser i Panorama påskägg, mexikanska sugar skulls används för att fira dagen av de döda och japanska wagashi. Socker ägg påsk är konstruerade med två ihåliga halvor med en visning hål på ett slutet eller sida. Insidan av ägget har en scen eller påskharen och är dekorerad med färgglada royal icing används för dekoration och cement-liknande egenskaper snarare än äta. Socker ägg påsk med 1939 klassiska barnboken, "The land Bunny och the Little guld skor" av Dubose Heyward. Mexikanska socker skallar är gjorda för Día de los Muertos eller dagen för döda, en mexikansk semester firas från 31 oktober till den 3 November. En eller två delar formar används för att skapa ihåliga eller platt sugar skulls. Skallar är inredda och sätta på altaren att hedra bortgångna nära och kära. Japanska wagashi är en 500-årig tradition av fancy godis serveras med te. Godis är ofta i form av blommor, såsom körsbär blommar, eller formad som frukt och grönsaker.

Metoder för att använda socker formar

Socker formar har dekorationer ristade i trä eller gjuten i plast och används för att göra dekorativa former och mönster från socker. Socker formar kan ha en, två eller flera delar. Enkla pressad, platt bakomliggande objekt kan skapas från en del mögelsvampar, eller en del formar kan användas för att skapa delar av en mer genomarbetad design. Några formar trycker full av en sockerlösning, får torka i flera timmar och sedan är urholkad av ösa överskjutande socker från centrum av skapelsen, som en skalle eller ägg. Sedan sammanfogas delar av socker skulptur med royal icing. Platt formar användes för att skapa mönster, som korgar, putsade och överskott av socker bort, och senare tillsammans med royal icing. Enligt historiska mat var socker pasta korgar populär bland adeln, såsom drottning Marie Antoinette av Frankrike som åt godis serveras i socker korgar.

Typer av socker lösningar

Sockerpasta kallas ibland fondant eller tuggummi och består av gelatin, pulverform (konditori) socker, gum tragacanth (en sap-derivat gummi från ärtor och bönor i Mellanöstern) och andra ingredienser, som färga. Sockerpasta rullas och sedan tryckte på eller i socker formar. Sockerpasta rullas vanligen platta och tryckte på eller i en form, klippta och sammanfogade till en större design. Sockerlösningen används i objekt att bli urholkad, generellt inte är tänkt att ätas och består av vit, granulerad socker, maräng pulver, vatten och färgämnen. Japanska wagashi skiljer sig från socker pasta och maräng pulver socker. Wagashi skapas från röda bönor, ägg och olika spannmål och socker, att göra wagashi hög på vitaminer, mineraler och fibrer.

Hållbarhet på socker skulptur

Wagashi har olika hållbarhet baserat på kyl- och frysutrustning som det är tänkt att ätas. Mexikanska sugar skulls kan pågå upp till ett år innan viss försämring är märkt. Socker ägg påsk kan senast länge om förvaras i svala, torra platser. Äter aldrig en socker artikel som används för dekoration som har lagrats under lång tid eftersom de inte sanitära.