mynewspapers.net

Vad är skillnaderna mellan självförsvar & dödligt våld?

Vad är skillnaderna mellan självförsvar & dödligt våld?


Gränsen mellan självförsvar och dödligt våld är ibland suddig. När en person blir attackerad och alla nonlethal tekniker till diffus situationen---verbala kommandon, kontroller med stift och gemensamma lås och slående motståndaren---har varit utmattad, dödliga kraft kan vara nödvändigt. Användningen av dödligt våld slut inte alltid i angriparens död; men det indikerar en mer rigorös självförsvar som inte bör användas i varje scenario.

Rättsliga definitioner

Lagarna om självförsvar varierar från stat till stat. De flesta av skillnaderna är små, men inte förstå din statens förordningar kan landa du i fängelse. Om du är en kampkonst eller om du bära ett dolt vapen, är det extra viktigt att du vet exakt hur din stat definierar dödligt våld. Självförsvar i grunden gör ont någon rättslig--- men bara om det är nödvändigt att skydda offer från en fysisk attack. Om du bara gå upp till någon och slog honom, även om han verbalt provocera dig, du kan bli arresterad. Om någon attackerar du och du slå tillbaka, är dock en handling i självförsvar, eftersom angriparen är fel i dessa situationer. Angriparen är inte alltid den som slår första. Om någon kör på dig hotar ditt liv och du slår först för att undvika att bli attackerad, kan man hävda att detta är en handling i självförsvar. Observera att om angriparen går iväg eller lösgör attacken, i de flesta fall är han inte längre anses vara ett hot. Om du fortsätter att attackera blir du angriparen. Man kan inte kräva självförsvar om du någonsin aggressoren under attack.

Verbala kommandon

Verbala kommandon är den första etappen av aktiva självförsvar. Exempelvis någon för nära dig och gör dig obekväm---om du svarar på något sätt genom att berätta för honom att backa du använder en viktig men mild form av självförsvar. Om någon angriper er på något sätt och du skrika, är detta också en form av självförsvar. Verbala kommandon---"nej! Stanna! Lämna mig ifred!"---göra alla i förhandlingen avstånd medveten om att någon är i fara. Kan även dem veta vem angriparen är och vem offret är.

Kontroller

Kontrollerna är lastrum och gemensamma lås. De används om verbala kommandon inte. Offret vill i nuläget inte att använda dödligt våld eftersom det inte är nödvändigt. De flesta kontroller och gemensamma lås anses inte dödligt våld, som de är avsedda att fästa ned angriparen eller orsaka honom tillräckligt smärta att belägga körförbud honom. de kan bryta ben eller skada senor och brosk, men de kommer inte döda angriparen. Undantagen är choke rymmer att skära bort luft eller blod till hjärnan. Även skickliga kampsportare kan använda dessa typer av kontroller med nonlethal kraft, kan drosslar vara dödliga eller orsaka hjärnskador om felaktigt tillämpas; om det händer, kan offret möta rättsliga konsekvenserna av sina handlingar.

Slående tillbaka

De flesta kampsport inkluderar ett brett utbud av nonlethal strejker, inklusive slag, örfilar (mycket effektiv till ljumsken), sparkar, armbågar, knän och headbutts. Detta handlar om att sätta angriparen i tillräckligt smärta så att han inte kan fortsätta attacken eller utöva du när du har rymt. På denna nivå angriparen kommer förmodligen sluta med ett brutet ben eller kanske ens slås ut, men offret inte kommer att använda någon teknik som är utformad för att avsluta angriparens liv, eller fortsätta att slå angriparen när han är fjättrad. Dessutom användningen av vissa nonlethal vapen som pepparspray eller en taser skulle betraktas som självförsvar, även om du bör verkligen bekanta dig själv med din stat lagar angående vapen.

Dödligt våld

En sista utväg i självförsvar är att använda dödligt våld. Vill ingen komma till denna nivå, men det händer. När offret har inget annat sätt ur attacken och anser att hennes liv är i överhängande fara hon har att använda dödligt våld för att överleva. Dödligt våld är slående vitala delar av kroppen som hals (bryta i luftstrupen), ansikte (mejsling ut ögonen) och bröstet (bryta revben och skada inre organ). Offret kan också använda vapen, inklusive något i omgivningen som kan användas för försvar. Med en pinne, skulle en kniv eller en pistol anses dödligt våld om angriparen som slutar med svåra skador eller döda. Till exempel, om du använder en pistol i självförsvar kan ett skott till knäet vara godtagbar. ett skott i huvudet kommer dock förmodligen anses dödligt våld. Den största skillnaden mellan självförsvar och dödligt våld är att dödligt våld är det absoluta sista alternativet för offret. Det finns många nivåer att självförsvar, inte bara döda angriparen.