mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan Silver Bleckblåsinstrument & guld mässing instrument?

Vad är skillnaden mellan Silver Bleckblåsinstrument & guld mässing instrument?


Debatten om vilken mässing instrument är bättre - guld, vet också som oformaterad polerad mässing eller försilvrad mässing--är mindre om ljud än det handlar om andra faktorer, såsom kostnad, hållbarhet och personliga val. Förstå fakta om guld och silver mässing instrument kommer att göra att välja att köpa lättare.

Klassificering av Bleckblåsinstrument

Det är en missuppfattning att alla Bleckblåsinstrument är gjorda av mässing, som namnet antyder. I grund och botten anses någon tube spelade med läpparna ett Bleckblåsinstrument, vilket är varför de är även känd som "läpp-vibrerade instrument." I själva verket är några mässing instrument, till exempel didgeridoo, faktiskt gjorda av trä. Bleckblåsinstrument bör därför definieras av hur de producerar ljud och inte av de material som används för att göra dem.

Ljud

Renold Otto Schilke, musikentusiasten och grundare av det Schilke företaget, genomförde en studie som jämförde ljud skillnader mellan slätt polerad mässing, försilvrad mässing och lackerad mässing instrument. Han fann att vanligt mässing och silverpläterad instrument hade små ljud skillnader, men de var nästan omöjligt att upptäcka med det mänskliga örat. Ljudet skiljer sig så lite silver pläteringen är endast hälften av en tusendel tum tjock, eller en åttondel av tjockleken av en bit av fodrad skrivpapper. Silver är dessutom mycket kompatibel med mässing på grund av metallerna liknande hårdhet och formbarhet.

Hållbarhet

Det finns tre huvudsakliga skillnaderna mellan guld eller mycket polerad mässing och silverpläterad mässing instrument--estetiskt tilltalande, hållbarhet och pris. Eftersom ljud har fått något att göra med att välja mellan ett guld och ett Bleckblåsinstrument, beror ofta främst det på vilket fångar ögat bättre. Men silverpläterad mässing instrument är mer hållbara (på kort sikt) och kommer inte att vanära så snabbt. Mycket polerad mässing måste poleras om varje halvår, försilvrad mässing kan sista år innan den behöver poleras eller repareras.

Pris

Försilvrad mässing kostar mer än polerad mässing. Vanligtvis kommer att ett silverpläterat instrument kosta mellan £48 och £97 mer än exakt samma instrument i polerad mässing versionen. Det är också billigare att reparera och repolish Bleckblåsinstrument utan silver plätering. Om ett silverpläterat instrument kräver en allvarlig reparation, som en stor buckla eller en replating, måste den första silver pläteringen demonteras helt. Reparatören måste sedan fixa i mässing och replate instrumentet. Underhåll av ett silverpläterat instrument kan bli kostsamt på lång sikt, trots det faktum att det kommer att behöva repareras mindre ofta.