mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan salt & epsom salt?

Vad är skillnaden mellan salt & epsom salt?


Epsom salt (eller Epsom salter, som det ibland kallas) har lite gemensamt med sina kulinariska och kosmetiska salt motsvarigheter, havssalt, bordssalt och kosher salt.

Kemikalie

Epsom salt är hydratiserade magnesiumsulfat, en kemisk identitet som andra saltar inte delar. Bordssalt, kosher salt och havssalt är alla minst 97,5% natriumklorid, om havssalt innehåller också mineraler som jod, magnesium och kalium.

Utseende

Bordssalt är dock vanligtvis bra, och kosher salt är vanligtvis stora och kurs, Epsom salt och havssalt kan hittas i olika konsistenser. Epsom salt är färglöst och klart, dock medan havssalt har ett molnigt utseendemässigt.

Syfte

Havssalt används i kosmetika och beredning av livsmedel; kosher och tabell salter används främst med mat. Epsom salt, har dock jämförelsevis mindre kulinariska värde på grund av dess sämre, bitter smak. I själva verket Epsom salter kallas ofta "bitter salter." Epsom salt används som en renande inom medicin, magnesium-öka gödselmedel i jord och ett stöd i tyg färgning och garvning läder.

Baths

Vissa människor sätter Epsom salt i deras bad vatten att kunna dra ut orenheter genom deras hudens porer och lindra hudproblem, Träningsvärk och skada. EPSOMSALT används ofta för detta ändamål, men det finns inga medicinska bevis av dessa bad effektivitet. De andra salterna vanligtvis används inte för detta ändamål.

Kul att

Epsom salt fått sitt namn från det mineralrika vattnen i Epsom, England där det var ursprungligen extraherade.