mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan kort och petite jeans?

Vad är skillnaden mellan kort och petite jeans?


Jeans är gjorda av en tjock bomullsblandning tyg som är svårt för icke-professionella att ändra. Det är viktigt att kunna skilja mellan korta jeans och petite jeans eftersom skicka ett par jeans för ombyggnad kan kosta extra pengar. Korta jeans och petite jeans är gjorda för två olika typer av kvinnor.

Dragen av petite jeans

Petite jeans är utformade för kvinnor som är 1,6 m (5 fot 4 tum) lång och under. Midjan på petite jeans sitter lägre än på jeans i vanliga kvinnors storlekar. Midjan på petite jeans position beror på storleken på uppgång. Uppgång på jeans eller byxor är mätningen mellan midjan och upp på insidan av benet tyg. Höfterna är något smalare än på normalstora jeans. Benlängd på petite jeans är tilltagna för att passa kvinnor som är 1,6 m (5 fot 4 tum) lång.

Dragen av korta jeans

Korta jeans är utformade på samma sätt som normalstora jeans. Skillnaden mellan korta jeans och vanliga jeans är benlängden. Till skillnad från petite jeans, som är avsedda för kortare kvinnor med en mindre uppgång och höftbredd, passar korta jeans precis som en vanlig par jeans. Korta jeans fungerar bra för kvinnor som är 1,57 till 1,62 m (5 fot 3 inches till 5 fot 5 tum) lång och tycker att petite jeans är för liten i uppgång och höfter. Korta jeans har en benlängd 75 cm (30 tum) i stället för petite jeans, som är 70 cm (28 inches) i längd och vanliga jeans, som är 80 cm (32 tum) i längd.

Typer av petite och korta jeans

Det finns många olika typer av petite och korta jeans. Jeans kommer i olika nyanser av blått som färger som svart, grått och vitt. Petite och korta jeans finns också i beskurna stilar. Beskurna jeans har en hemline som sitter halvvägs mellan vristen och knät. Bredden på benet för petite och korta jeans varierar beroende på de aktuella modetrenderna. De vanligaste ben bredderna är mager, klassiskt och boot cut. Skinny jeans passa väl på benet medan boot klipp jeans flare ut en liten bit ovanför fotleden.

Dimensionering överväganden

Petite storlekar är lite annorlunda än vanliga storlekar. Midja och höfter är en halv tum mindre på petite jeans än på vanliga jeans. Detta innebär att kvinnor måste gå upp en storlek i petite jeans. Till exempel kommer att kvinnor som normalt bär en storlek 10 i vanliga kvinnors jeans behöva bära en storlek 12 i petite jeans att passa midja och höfter.

Varning

Jeans är gjorda av en tjock bomullsblandning heter denim. Denim kan krympa i tvättmaskinen eller när de utsätts för värmen från en tvättmaskin eller torktumlare. Petite och korta jeans bör alltid tvättas avig i kallt vatten och hängde på tork. Mörk blå och svarta jeans har en stor mängd färgämne i tyget. De bör tvättas separat från andra plagg i att undvika att färgen kör, som skulle färga vita eller ljusa kläder i samma tvätt belastning.