mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan hela vetemjöl & hela vetemjöl bakelse?Nästa gång du är i affären, ta en titt på alla mjöl sorter som finns. Några vanliga typer av mjöl är allrengöringsmedel mjöl, bröd mjöl, hela vetemjöl och hela vetemjöl bakelse. Det kan vara svårt att skilja mellan hel vete och hela vetemjöl bakverk och ännu mer utmanande att lista ut hur man använder dessa två sorter.

Användningsområden

Hela vetemjöl har många användningsområden beroende på vilken typ av vete. Bröd och rullar är gjorda av mjöl mals från hård röd vete, även mjöl mals från vita höstvete har en mildare smak och gör utmärkta bakverk och kakor. Fullkornsvete konditorivaror mjöl mals uteslutande från vita höstvete och används bäst för bakning bakverk, kakor och söta bröd. Både mörka och hela vetemjöl bakverk kan användas i stället för konventionella vit eller konditorivaror mjöl även om slutprodukten kommer att vara annorlunda.

Sorter

Hela vetemjöl är indelade efter storlek på kornen när vete bär är fräst. Granulering storlekar är fin, medel och grova, och varje storlek har olika användningsområden. Bagarna använder finkorniga mjöl eftersom det absorberar vätskan snabbt. Mellankornigt mjöl har en något grövre konsistens och gör livsmedel smaken lite nuttier eller grövre. Grovkorniga mjölet ger bröd en naturlig smak och en grov textur. Därför är det generellt bara används i små mängder. Hela vetemjöl bakverk är gjorda av fine-malda hela vetemjöl och har en hög stärkelsehalt.

Näringsinformation

Om du använder hela vetemjöl eller hela vetemjöl bakelse, blir din bakverk mer näringsrik än de gjorda av allrengöringsmedel mjöl. Hela vetemjöl mals med hjälp av alla delar av vete bär inklusive germ, kli och frövitan. Detta innebär att hela vetemjöl är högre i fibrer, protein och andra näringsämnen än vitt mjöl, som har grodd och kli bort. Hela vetemjöl bakverk är marken mycket fint men innehåller fortfarande några av de kli och groddar från den ursprungliga vete bär.

Slutliga produkten

Både mörka och hela vetemjöl bakelse producera en slutprodukt som är tätare och tyngre än bakverk gjorda av vitt mjöl. Detta beror på att det tar längre tid att utveckla gluten i hela vetemjöl. Om täthet är ett problem, kan du baka med hela hälften vetemjöl och hälften allrengöringsmedel mjöl. För bakverk kan du använda halva hela vetemjöl bakverk och hälften vit konditorivaror mjöl. Detta kommer att producera en mer näringsrik produkt som är fortfarande lätt och luftig.