mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan en kornett & Trumpet munstycke?

Vad är skillnaden mellan en kornett & Trumpet munstycke?


Ett otränat öra, kan skillnad i ljud mellan en kornett och en trumpet vara osynlig. Glasstrutar och trumpeter skiljer sig inte i nyckeln, clef eller fingersättning, och de spelar samma delar i noter i ett band eller orkester. Men skapa de subtila skillnaderna i varje instrument tillverkning två olika toner.

Trumpet

Trumpet var först av de två hornsna att utveckla. Förekommer i barocken, trumpet utmärkande funktion från andra ventil horn är den som bore diameter (storleken på insidan av horn) hålls så konstant som möjligt tills de når klockan. Trimma hålls också så rakt som möjligt och dessa aspekter ger ett ljust och potent ljud. Den distinkta blast av trumpeten har gjort det en favorit melodi instrumenterar av horn sektioner i band och orkestrar under de senaste 70 åren.

Kornett

Kornett utvecklades under 1800-talet i Frankrike och blev snabbt ett premier melodi instrument. Hornet har en bore diameter som ökar med den horn längd. Slangen för en kornett är såret kompaktare, ökar motståndet för blåses luft inom horn. Dessa faktorer ger kornett en mer fyllig ljud än en trumpet. I skriftlig musik där med både en kornett och trumpet, utför kornett vanligtvis mer intrikata tekniken inom en lappa på att det mjukare ton.

Embouchure

Embouchure är användningen av ansiktsmusklerna och läppar att producera ljudet i ett Bleckblåsinstrument genom dess språkrör. Embouchure påverkar tonhöjden för instrumentet med justeringar i kinden och käken muskler samt tungan manipulation. Embouchure när du spelar en trumpet eller kornett är annorlunda. Det extra motståndet i en strut tvingar musklerna att användas annorlunda att tvinga luften till horn.

Munstycken

Språkrör för Glasstrutar och trumpeter varierar i cup diameter, djup form cup och rim. Diametrar kör från 15.00 till 17,50 millimeter. Djup av cup kan variera mellan djup, medium och grunt och rim storlekar kan vara smal eller bred med flera varianter. Cup diameter och djup verkställer ljudet och tonen i ett instrument medan formen rim är mer en känsla och komfort. Kornett munstycken bör möjliggöra mer lip massa inom cup diameter som behovet av explosionen av hög register är sällsynt och till och med obefintlig. Trumpet munstycken bör tillåta mindre läppen samlas inom språkrör att behålla blast och ljusstyrka av trumpet ljud.

Skillnader mellan kornett och Trumpet munstycken

Glasstrutar och trumpeter använda samma grundläggande utbud för munstycken, och att välja rätt munstycket beror på vad som är bekvämt för dig och tonen du söker. Den stora skillnaden mellan de två munstycken är i den ryggen bar, stammen som ansluter till munstycket och infogas i hålet av instrumentet. Konsultera ett klassificeringssystem som en Vincent Bach eller Dennis Wick munstycket storlekstabell.