mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan en katt 5 och en katt 6 RJ 45?

Vad är skillnaden mellan en katt 5 och en katt 6 RJ 45?


RJ45 är en kabel anslutning, en standard-nätverket stickpropp och uttag som benämns ofta som ett Ethernet-uttag. Den vanligaste formen av nätverkskabel är Unshielded Twisted Pair. UTP-kabeln är tillverkad efter standarder diktera kvaliteten av kabel. Dessa normer kategorisera kabeln som Cat 5 eller Cat 6. Cat 5 eller Cat 6 UTP-kabel avslutas av RJ45-kontakter.

Oskärmad partvinnad

UTP-kabel innehåller åtta sladdar anges som fyra par. Varje par är framåt och negativa sökvägen för en komplett krets. Två kablar i varje par är tvinnade runt varandra för längden på kabeln. Vrida de två kablarna tillsammans skapar en induktor, som avbryter upp störningar från bakgrunden magnetisk strålning. För att förhindra varje par är störa varandra varje sår i olika takt. Ju hårdare slingrande av paren, desto större skydd och ju större kostnader. Skillnaden mellan Cat 5 och Cat 6 UTP-kabel är att Cat 6 avslutas stramare.

Connector

Standard Ethernet-kontakten som används för UTP kabel är kallad RJ45, även om det inte officiellt överensstämmer med RJ45 standard. RJ står för "Registered Jack." Den amerikanska Federal Communication Commission standardiserade telefon uttag i kategorier som definierar deras ledningar plan. RJ45-specifikationen innehåller en kontakt med åtta stift och två kontakter. Åtta pin layout är idealisk för Ethernet-anslutningar eftersom UTP-kabel innehåller åtta sladdar. Ethernet-genomförandet använder dock en kontakt som ser ut som RJ45 kontakten, men i själva verket innehåller åtta kontakter, vilket gör det annorlunda än RJ45 standard.

Ledningar

Den största skillnaden mellan Cat 5 och Cat 6 kabel är graden av slingrande, är sambandet mellan kabel och kontakter i varje ände inte annorlunda. I en standard-nätverket implementering fyra av åtta trådarna erbjuder en sändnings och få sökväg för en dator att kommunicera med nätverk hårdvara, som en hubb eller en switch. Två överföra ledningar är en positiv och en negativ tråd vridna tillsammans som är de två ledningarna av ta emot sökvägen. Datorer skicka data på sändnings trådarna och lyssna på och ta emot trådarna.

Prestanda

Den grundläggande skillnaden mellan Cat 5 och Cat 6 RJ45-kabel är graden av Vira de konstituerande tvinnade par. Här en fysisk skillnad innebär ett antal prestanda skillnader. Främst, är en katt 6 UTP kabel kompetent att bära data snabbare och över längre avstånd än katt 5 UTP-kabel.