mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan en kamera UV-Filter & ett polariserande Filter?

Vad är skillnaden mellan en kamera UV-Filter & ett polariserande Filter?


Om du bege dig in i världen av bild-förändra kreativa filter för din enkel-linsen reflexen (SLR) kamera, hittar du hundratals alternativ att välja mellan. Två av de vanligaste filtren är UV (ultraviolett ljus) och polariserande filter. Även om dessa filtertyper skapa mycket olika sitta effekter på dina bilder, antingen man kan kvar till ditt objektiv hela tiden att förbättra din dagliga fotografier.

Funktioner som UV-Filter

Minska mängden UV ljuset in din kamera genom att fästa ett UV-filter på din kameralins. Denna typ av filter minskar blå rösterna ses ofta i fotografier tagna på högre höjder. UV-filter också göra bilder av avlägsna ämnen tas med ett teleobjektiv utseende mer tydlig än vad blotta ögat ser. Detta klargörande tjänat UV-filter Smeknamn "haze" filter. UV-filter bör inte ändra färg-cast dina fotografier, utan istället göra din bild med sann-till-liv färg.

Med hjälp av UV-Filter

Intressant nog har används ett UV-filter inte något att göra med att minska främmande ljus eller förtydliga bilder. Billig lins tillbehöret fungerar som en billig försäkring för din kamera objektiv. Om en vätska - till exempel regndroppar eller en spilld soda - stänk på UV-filter, förblir den skyddande beläggningen på ditt objektiv oskadd. Denna kombination av allmänna foto förbättring och lins skydd gör en UV Filtrera ett ofta används och bekvämt val som du kan lämna bifogas din kamera objektiv.

Om polariseringsfilter

Medan polariserande filter absorbera oavsiktligt några UV-ljus, absorberar ett polariserande filter alla ljus som annars skulle få återspeglas från kameralinsen. Ljuset reflekteras bort av blanka ytor--som toppen av en sjö eller ett glasmonter--blank framsida blir absorberas av filtret, vilket gör det lättare att se vad som finns bortom glans. Med hjälp av ett polariserande filter orsakar en liten mängd mättnad förlust i de områden som gömmer sig bakom den blanka ytan. Men kan selektiv digital redigering på en dator åtgärda mättnad frågor.

Med hjälp av ett polariseringsfilter

Genom att vrida den främre mobila hälften av en polariserande filter vänster och höger medan komponera en bild, ser du bländning minska framför dina ögon. Försök för att ta bilder av fisk utfodring nära ytan av en damm eller en skyltfönster display bakom ett reflekterande glasfönster med ett polariserande filter. I båda fallen ett polariserande filter kommer att göra det lättare att se hela scenen, snarare än att förlora del av bild detalj till ljus reflekteras från kameralinsen. Men polariserande filter minskar inte solen sken på glänsande metallföremål, till exempel krom stötfångare bil.