mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan en graderad Cylinder & ett provrör?

Vad är skillnaden mellan en graderad Cylinder & ett provrör?


Naturvetarkår använder ofta både provrör och graderade cylindrar när du utför experiment. Provrör håller vätskor eller fasta ämnen. Graderad cylinder också hålla vätskor, men de har märken på sidan för att ange volymen av vätska. Studenter bör använda graderade cylindrar för att noggrant mäta vätskor som behövs för ett experiment.

Vad är provrör?

Provrör är plast eller glasrör som är öppna på en slut och kan fyllas med vätskor, fasta ämnen eller lösningar. De komma brukar med en propp, som kan infogas i den öppna änden av röret till nära den. Enligt en lista över lab utrustning på library.thinkquest.org har några provrör proppar hål tillräckligt bred för att infoga en termometer eller sond.

Vad är graderade cylindrar?

Graderad cylindrar är instrument som liknar provrör som har markeringar etsade i sidan. Du kan mäta vätska inuti en graderad cylinder volym genom att titta på märkningen vätskan kommer upp till. Graderad cylinder liknar mätning koppar används i matlagning för att mäta vätskor.

Likheter mellan graderade cylindrar och provrör

Både graderade cylindrar och provrör är rör som kan användas för att hålla vätskor. De är gjorda av liknande material. de flesta provrör och graderade flaskor är gjorda av glas eller plast. Båda dessa instrument finns i skolan vetenskapen labb och används ofta i experiment med vätskor.

Graderad cylindrar och provrör

Den största skillnaden mellan graderade cylindrar och provrör ligger i var och ens syfte. Provrör används för att hålla eller värma vätskor, medan graderade cylindrar är mätutrustning. Ofta, experiment kräver studenterna att mäta en viss mängd vätska i en graderad cylinder och sedan överföra den till ett provrör för uppvärmning, kylning, eller Observera över tiden.

Exempel på ett Experiment med båda examen cylindrar och provrör

Ett experiment som utförs av studenter vid East Carolina University kräver både en graderad cylinder och ett provrör. I detta experiment använder studenter en graderad cylinder som mäter 100ml vatten. Studenter Invertera denna cylinder insida en bägare så att vattnet går till bägaren. En annan graderad cylinder används för att mäta ut 8ml av hydrocloric syra (HCl). Eleverna sätt en bit zink i provröret för att observera zinks reaktion med HCl.