mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan en elektrisk yoghurt Maker & en yoghurt inkubator?När mjölken kommer i kontakt med rätt slags bakterier, Lactobacillus bulgaricus (eller L. acidophilus) och Streptococcus thermophilus och vilar i en varm nog miljö, yoghurt är född. Du kan låta naturen ha sin gång, men kontrollera hur mjölk och bakterier möta är nyckeln till bättre provsmakning yoghurt. En elektrisk yoghurt maker, som är en typ av inkubator, kan ta bort gissningsleken från yoghurt gör.

Kraftkälla

Mjölk och bakterier måste inkuberas under en viss tid att se till att bakterierna föröka sig ordentligt, konvertera laktos i mjölken till mjölksyra. Inkubatorn kan vara så enkelt som en liten kylare fylld med varmt vatten och övervakas regelbundet för att hålla vattentemperaturen konsekvent. Detta är en enkel lösning som kräver ingen strömkälla. Många elektriska yoghurtmaskiner är dock tillgängliga. Om du har ett eluttag i närheten, kan sådan en yoghurt maker vara det bästa alternativet.

Användarvänlighet

Kärnan i elektriska yoghurtmaskiner är att du ansluter dem, set timer och vänta. Det finns ingen övervakning eller mäta vattentemperaturen under jäsningen. Dessa enheter gör allt som fungerar för dig. Utan en yoghurt maker, dock, kan du fortfarande göra yoghurt ganska lätt. Båda metoderna, måste du Värm mjölken till en viss temperatur och lägga till yoghurt startmotorn och andra ingredienser som du. Med en hemmagjord inkubator behöver du bara en varm plats att hålla yoghurt under jäsningen.

Kostnaden

Elektriska yoghurtmaskiner kostade £16 till £65 2011 - priserna varierar beroende på varumärke namn och funktioner. Om utgifterna att mycket inte är ett alternativ, kan du använda objekt som du kanske redan har i ditt hem som en yoghurt inkubator. De små svalare nämnda tidigare fungerar bra, liksom med en långsam spis eller en långpanna i ugn med pilot ljus kvar på. Vissa människor helt enkelt svepa deras yoghurt containers i handdukar eller placera dem ovanpå en värmare eller radiator.

Tid

Kontrollerad natur av elektriska yoghurtmaskiner gör processen högeffektiva eftersom mjölken förvaras vid en konstant, idealisk temperatur under jäsningen. Detta gör den optimal miljö för bakterierna att växa, vilket innebär att laktos kommer att omvandlas till mjölksyra förr. Om du övervakar en hemmagjord inkubator tillräckligt bra, dock dina resultat liknar den som uppnås med en elektrisk yoghurt maker.