mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan cacao vs. kakaopulver?

Vad är skillnaden mellan cacao vs. kakaopulver?


Orden "cacao" och "kakao" används ofta omväxlande, men denna användning är fel. Cacao och kakao är ämnen som härrör från samma källa, men vad händer med dem efter skörd är helt annorlunda. Dessa skillnader påverkar smak, konsistens och användning, att göra cacao och kakao skiljer sig mycket från varandra.

Cacao

Cacao är namnet på kakaoträdet som rymmer pods och bönor som är också kallad cacao. Bönorna kan tas bort och förvandlas till olika andra objekt, inklusive kakaopulver, kakaosmör och mörk choklad. Om en mörk chokladkaka säger "70% cacao" betyder att 70 procent är cacao och den andra 30 procenten är socker. Ju högre halten cacao, mer rika choklad smaken. Choklad med mindre cacao blir sötare men inte så mörk och choklad smak inte lika stark.

Kakaopulver

Kakao härstammar från kakaoträdet, särskilt skida. Cacao baljorna öppnas och bönorna inuti extraheras. Bönorna skickas sedan till en anläggning där de bearbetas ta bort del av det naturliga fettet (kallas kakaosmör). De är sedan grillas, vindsiktat och tryckte. Pressningen tar bort det som återstår av kakaosmör, lämnar efter sig en kaka-liknande substans som är pulveriserad. Resultatet efter pulverising är kakaopulver.

Cacao vs. kakaopulver

Bryts ned, cacao avser antingen träd, bönor eller baljor av kakaoträdet som är rå och obearbetad, medan kakaopulver är bearbetade och förfinad version av exakt samma växt. Även om de inte är samma sak, är de också inte ömsesidigt uteslutande, som kakaopulver inte kan göras utan kakao.

Sätt att använda varje

Cacao används att göra kakaosmör och kakaopulver. Dessa två ingredienser, i sin tur används för att göra olika chokladprodukter efter bearbetas i en fabrik. Ju högre halten cacao är i chokladprodukter, ju mer intensiv det kommer att smaka. Kakaopulver används också för att göra choklad produkter där en sötare smak önskas istället för mer intensiv smak av cacoa. Även om de båda har sina användningsområden, kakaopulver är mycket vanligare och en stapelvara i många pentryn.