mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan afrikanska & asiatiska lejon?

Vad är skillnaden mellan afrikanska & asiatiska lejon?


Alla lions tillhör en art, Panthera leo, som det finns flera underarter. Medan majoriteten av vilda lejon finns i Sahara, är den resterande vilda befolkningen asiatiska lejon underarterna begränsad till de Gir Forest i Indien. Även om alla underarten har liknande genetiska make-up - den genetiska skillnaden mellan vissa mänskliga rasistiska grupper är större--finns det empiriska sätt att skilja mellan asiatiska och afrikanska lejon.

Storlek

Asiatiska vuxna män är för det mesta, mindre än sina afrikanska motsvarigheter. Enligt Animal Planet mätt största inspelade asiatiska lejonet 9 1/2 fot i längd, medan det största kända afrikanska lejonet var nästan 11 fot lång. Asiatiska och afrikanska Lejoninnornas båda väger mellan 109 och 166 Kilogram. Vuxna manliga asiatiska lejon väger vanligtvis mellan 350 och 420 pund, vilket gör dem lättare än afrikanska lejon, som genomsnittet 186 kg och kan väga upp till 500.

Hud och hår

En vuxen man med en gles manen vars öron är synliga är troligen en asiatiska lejon, som afrikanska lejon har längre och fylligare manes. Dock mindre betydande, manes asiatiska lejon är ofta mörkare än de av deras afrikanska släktingar. Asiatiska lejon har dessutom längre svansar och tjockare knippen av hår på armbågarna. Afrikanska lejon saknar också den på längden hudveck längs magen som skiljer den asiatiska underarten.

Prey

Kosten för lions i Gir skogen är till stor del består av chital hjortar, som väger cirka 49,9 kg. Asiatiska lejon äter även antiloper, vildsvin och vattenbuffel. Lejon som gör deras hem i den afrikanska savannen, emellertid, måste dämpa bytesdjur som gnuer och zebra, som väger mellan 600 och 800 pounds, och ibland, Afrikansk buffel, som kan väga upp till 907 kg.

Beteende

De flesta lejon lever i sociala grupper som kallas prides. Afrikanska prides har minst en hane som försvarar det från utvändiga hanar. Asiatiska män, men tenderar att vara ensam och söka prides endast för foder och kompis. Asiatiska prides har sällan mer än två vuxna Honor, medan afrikanska prides kommer att omfatta fyra till sex. Den förra har kanske färre medlemmar eftersom de lever på djur som är betydligt mindre och därför kräver mindre samarbete för jakt.

Bevarandestatus

2008 sänkte den internationella unionen för bevarande av naturen status för asiatiska lejon från hotade fara. Även om bara en vild subpopulation med 175 mogna individer fortfarande är, är det stabilt. Tjuvjakt är ändå ett hot mot asiatiska lejon. Afrikanska lejon har en mer omfattande rad och mår därför bättre än sina asiatiska kusiner. IUCN klassificerar afrikanska lejon som sårbara. Enligt försvarare av vilda djur, har afrikanska lejon befolkningen minskat till mindre än 21 000 individer.