mynewspapers.net

Vad är skillnaden mellan 4D & 3D?

Vad är skillnaden mellan 4D & 3D?


Skillnaden mellan tre-dimensionell rymd (3D) och fyrdimensionell plats (4D) är ett utmanande ämne att definiera. Jämför skillnaderna mellan något som är tvådimensionell (2D) och 3D är så enkelt som att jämföra en platt ritning av ett objekt och själva objektet. Jämföra 3D till 4D, är dock en mycket mer komplex ämne.

Vad är 3D?

Medan en tvådimensionell (2D) vy ser på objekt i platt utrymme, ser tre-dimensionell rymd på objekten i det sättet att vi uppfattar dem i öppen plats. Till skillnad från 2D utrymme, det faktorer i saker så en volym, djup och skuggning. Enkelt uttryckt, tredimensionella rymden är vårt sätt att se och känna saker från våra perspektiv.

Vad är 4D?

Fyrdimensionell plats ser lägger tid och rörelse till 3D-objektet. Det är inte tid och rörelse vi uppfattar normalt i ett 3D-objekt, men en gång och rörelse strikt hör till objektet. Kallas även hyperrymden, fyrdimensionell plats är ett svårt ämne att definiera eftersom det är något som vi inte kan visuellt förstå. Detta innebär finns 4 D utrymme endast som en teoretisk dimension som är relativt okänd av de flesta.

Kuben i 1D, 2D, 3D och 4D

Om en kub sattes genom dimensionell rymd, verkar det som en punkt i en dimension, ett torg i två-dimensionell rymd och en kub i tre dimensionell rymd. I fyrdimensionell plats, är det föreslog att kuben skulle gå i alla riktningar (upp, ner, höger vänster, sida till sida) på samma gång.

Spöken

Det är ofta föreslog att spöken är en persons neurologiska resterna efter han dör. Eftersom dessa neurologiska resterna har inga organ att gå till, finns de i fyrdimensionell plats i den meningen att alla den anden sinnen flytta i flera riktningar. Ett spöke sinnen sägs vara jonglerade och blandade i olika positioner. Enligt bandet MGMT, i låten "4th Dimensional övergång," ska vi förvandlas till spöken om världen slutar i 2012. I denna mening avser 4th Dimensional övergången en ändring av en ostrukturerad tid.

Kvardröjande förvirring

Idén om fyra dimensionell rymd är ett begrepp som har förbryllat forskare i år. Professor vid MIT kanske inte ens kan erbjuda en definition som en vanlig person kunde förstå. Det är helt normalt för alla att bli förvirrade av detta ämne.