mynewspapers.net

Vad är Silver Plated bestick?

Vad är Silver Plated bestick?


Silverfat eller silver pläterad bestick var populära dagliga silver används vid sekelskiftet 1900-talet. Den amerikanska hushållerskan ersatte silver pläterad köksredskap med rostfria bestick under förra hälften av 1900-talet. Rostfritt har hållbarhet och estetisk skönhet, men silver pläterad bestick kan associeras med minnen och ålder. Silver pläterad bestick är indrivningsbar, inte för värdet av silver men för stil och bristen på mönster.

Sammansättning

Silver pläterad bestick har en tunn beläggning av sterling silver över oädel metall som innehåller den form och design av mönstret. Koppar, mässing och nysilver är lämplig oädla metaller för bestick silver pläteringen använder en elektrolytisk process först patenterade 1840. Sheffield plate är en annan process som säkringar silver till en oädel metall, vanligtvis koppar, och används främst i England.

Plätering

Silverfat har olika tjocklekar för galvanisering, ofta märkt på baksidan av kärlet. Dubbel plattan är en tyngre beläggning än standard plattan. Du kan se trippel plattan eller fyrdubbla platta eller kanske XXX. Dessa delar har mer silver beläggning än standard plattan. Fyrbäddsrum plattan har fyra gånger silver beläggning av standard silverfat.

Varumärken

NYSILVER eller E.P.N.S. är ett varumärke för elektropläterad nickel silver, avslöjar basmaterialet samt elmetalliseringsprocessen. Många Bestick husgeråd är märkta "silverplate" på baksidan, tillsammans med namnet på tillverkaren. International, Rogers och Oneida är namnen som är associerade med silver pläterad bestick för över ett sekel. 1847 Rogers markerar ofta ger en ledtråd till en indrivningsbar silver pläterad redskapen. Tiffany gjorde några silver pläterad bestick som är mycket samlarobjekt.

Mönster

Tillverkare gjorde blomma mönster i stil med eran. Många Art Nouveau silverfat bestick mönster med rullar och viktoriansk charm finns på den sekundära marknaden, gjorde fram till omkring 1920. Art Deco geometriska former tog över på 1920-talet, ersättas med vanlig och strama mönster av 1930- och 1940-talet. 1950-talet mönster visar tecken på mitten av århundradet Modern stil och 1960-talet mönster gick till atomic mönster med stjärnor och klot. Några av de mest collectable mönsterna är druvan och grapevine mönster. Konstruktioner med ansikten eller kvinnor är valet samlarobjekt också. Servering är mest eftersökta för individer försöker kompletta uppsättningar av silverfat. Bitar i utmärkt skick har silver plätering intakt, särskilt på hälen eller baksidan av skål med en sked eller gaffel.