mynewspapers.net

Vad är säkerhetsstandard för TIG-svetsning?

Vad är säkerhetsstandard för TIG-svetsning?


Tungsten inertgas (TIG) svetsmetod använder en volfram elektrod för att leverera en elektrisk båge för svetsning. På grund av farorna med starka infraröda och ultravioletta strålar, brandrisker och elektriska stötar, alla personer verksamma TIG-svetsning utrustning bör bekanta sig med de rekommenderade säkerhetsåtgärderna.

Växel

Personer verksamma TIG svetsare ska bära lämpliga skyddskläder och redskap. Inverterad skyddande skyddsglasögon med sidoskydd, hjälmar med bifogade ansikte sköldar och filter linser är obligatoriska. Klänning i kläder tillverkade av kraftig bomull eller ull, eftersom dessa material är svårare att tända än lättare tyger. Bära skjortor utan fickor, knappen upp skjorta krage och inte manschetten byxor. Skydda händerna med brandsäkra, gatlopp typ handskar.

Område

Genomföra brandsäkra sköldar eller skärmar och svetsa i en tillräckligt ventilerat utrymme. Placera brandsläckare åtkomliga på plats. Post Varning tecken i svetsning områden. Skyddsglasögon är att bäras av alla personer i närheten av svetsning operationen.

Utrustning

Rutinmässigt kontrollera elektriska anslutningar på kraftkällor, wire matare, pistol och liner församling, elektrodhållare, kablar, kontakter, terminaler och elektriska säkerhetsanordningar. Vara medveten om risker som elchock med dåliga anslutningar, kala fläckar på kablar och arbetar i våta miljöer. Regelbundet undersöka slangar för slitage, lösa anslutningar och läckor. Reparera slangar genom att ta bort den skadade platsen och skarvning. Aldrig använda tejp för att fixa en trasig slang.