mynewspapers.net

Vad är rollen som dietist?

Vad är rollen som dietist?


En dietist planerar kostprogram och mat program för människor. Dietister kan förebygga sjukdomar och fetma problem eftersom de lära människor om rollen av mat i sin kost. De brukar köra mat program i institutioner som sjukhus och skolor. En dietist främjar goda kostvanor genom utbildning och utbildningsprogram.

Typer

En klinisk dietist främjar näring i sjukhus och vårdhem. Hennes huvudsakliga uppgift är att bedöma patienter näringsbehov och utarbeta en plan för mat för patienten. Hon kommer också arbeta med läkare och sjuksköterskor att utveckla rätt mat plan för patienten utifrån de medicinska behoven. En annan typ av dietist är en gemenskapen dietist. En gemenskapen dietist arbetar med grupper och individer att främja hälsosamma matvanor. Han fungerar ofta i folkhälsa kliniker och hem hälsomyndigheter. Det finns också management dietister som arbetar med stor måltid planering program, till exempel skolor och fängelser.

Historia

Dietist användes först i sjukhuset inställningar för att skapa menyer för patienter utifrån den mat som fanns. Sjukhuset började att reglera att patienten får tillräckligt med näring och rätt kost. Över tiden utvecklats dietist roll till medföljande mat utbildning, rätt mat och näring bedömningar. Som vetenskapen om mat och näring utökat, så gjorde rollen som dietister. Mer information var tillgänglig och dietister arbetade snart med vårdpersonal för undervisning nutritionens betydelse.

Funktion

Funktionen av dietist är att kunna skapa en meny baserad på vad läkaren ordinerar. Dietist måste kunna förbereda och beräkna en meny baserad på de näringsämnen som en person behöver. Det kan vara svårt att förbereda en meny för en patient när patienten har olika ogillar och tycker om för mat. En dietist har för att kunna beakta alla dessa objekt när du skapar en meny som fortfarande uppfyller näringsbehoven hos patienten.

Fördelar

Fördelarna med en dietist för en patient är mycket fördelaktigt. En dietist har specialiserad utbildning för mat och näring som en normal person inte har. En dietist kan hjälpa till att skapa menyer som kan säkerställa en person uppfyller rätt näringsrika krav och behov. En dietist kan hjälpa en person med hälsoproblem, såsom hälsa sjukdom eller diabetes, genom att bedöma individuella behov och skapa en mat plan som hjälper till att lindra hälsoproblem.

Betydelse

Betydelsen av dietist är den framtida rollen i fetmaepidemin. Education program är mycket viktiga för barn. Enligt American Academy of barn- och ungdomspsykiatri, cirka 16 percenr till 33 procent av barn och ungdomar är överviktiga. Fetma är en mycket lätt sjukdom att förhindra och behandla, men utbildningen måste genomföras. Rollen som dietist är mycket viktigt för fetma problem för barn och ungdomar på grund av utbildningen.