mynewspapers.net

Vad är rätt temperatur för frysar?

Vad är rätt temperatur för frysar?


Frysar bör fastställas till-17.8 grader för optimal mat bevarande. Temperaturen bör aldrig nå över 0-15 grader C. Många frysar har inre termometrar som visar temperaturen. Om din frys inte har en, placera en inuti den huvudsakliga frysfack att övervaka temperatur jämnar.

Frysbox

Frysar bröst består av ett stort utrymme för frysta livsmedel, med hängande korgar för mindre objekt, och en top-lyft locket. Denna stil är vanligtvis mer energieffektiv än andra stilar, håller maten kallare lättare och erbjuder det mest användbart utrymmet för storleken av frys. Dock kan det vara svårt att komma åt objekt begravd under andra i djupet av frysen, och bröstkorgen utformar tar upp mycket golvyta som utgör en säkerhetsrisk för små barn som kan bli instängd.

Upprätt frys

Frysskåp likna kylskåp i stil med en fullängds dörr och inre hyllor och lådor. Den upprätta stilen har ett mindre fotavtryck än bröstkorgen utformar, vilket gör det en bättre passform för mindre bostäder. Frysskåp ger enkel åtkomst till deras innehåll, men hyllorna och andra organisatoriska funktioner minska användbart utrymme avsevärt jämfört med en frysbox. En upprätt frys är också generellt dyrare och mindre energieffektiva än en frysbox.

Kombinerade kyl och frys

De flesta kylskåp har en frys antingen ovanför eller nedanför kyldelen. Om frysen har en separat dörr, det kan behålla sin temperatur relativt väl, men eftersom det oftare öppnas, är det svårare att hålla temperaturen vid 0 grader än med bröstet och upprätt frysar. Vissa kylskåp har en litet frysfack inom det viktigaste kylskåp utrymmet. Dessa frysskåp generellt inte kan upprätthålla en optimal temperatur och någon mat som förvaras i dem bör användas inom en vecka.

Överväganden

Oavsett vilken typ av frys du äger, påverkar hur du paketerar din mat och använda frysen hur effektivt den bevarar maten. Linda livsmedel i frys papper, fryspåsar, vakuum förslutna påsar och andra luft - och vattentäta produkter att förhindra frysbränna. Frysa mat snabbt, så att utrymmet mellan det och andra objekt i frysen tills den är helt fryst. Sedan packa mat nära varandra för lagring. En full frys är effektivare än ett halvtomt. Etikettera paket med namn och datum att göra det enkelt att identifiera vad du behöver och att rotera mat så de äldsta paket används först.