mynewspapers.net

Vad är proffsen & nackdelar för liktorn fotkirurgi?

Vad är proffsen & nackdelar för liktorn fotkirurgi?


Bunions är en bonelike tillväxt på stortån som kan orsaka tillräckligt smärta till snabb drabbade att överväga operation. Det finns några punkter att tänka på när man beslutar om liktorn kirurgi är för dig.

Smärta minskning

Liktorn kirurgi kan avsevärt minska mul smärta. Enligt American Academy of Orthopaedic Surgeons överväga cirka 90 procent av människor deras liktorn kirurgi en framgång.

Raka, flexibla tår

Liktorn kirurgi kan räta ut stortån. Det kan också minska inflammation i stortån gemensamma och ge möjlighet att flex och förlänga tån.

Inte Permanent

Eftersom den främsta orsaken till bunions är illasittande skor, kan underlåtenhet att bära rätt skor efter liktorn kirurgi orsaka villkoret att återvända. Liktorn kirurgi är därför inte en permanent universalmedel.

Komplikationer

Som med all kirurgi, finns det en risk för komplikationer under och efter ingreppet. Den vanligaste är nervskador och infektion.

Läkningstiden

Hur lång tid det tar för att läka efter liktorn kirurgi beror på vilken typ av kirurgi. Det kan vara mycket kort, att tillåta att gå på foten samma dag eller det kan pågå upp till åtta veckor och kräver användning av kryckor.