mynewspapers.net

Vad är Over-the-Counter antiinflammatoriska mediciner?

Vad är Over-the-Counter antiinflammatoriska mediciner?


NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, arbete genom att minska COX enzymer och prostaglandiner som främjar inflammation, feber och smärta i kroppen. Mild till måttlig inflammation kan minskas med hjälp av receptfria anti-inflammatoriska läkemedel.

Beskrivning

Over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel finns tillgängliga utan recept och finns i apotek, närbutiker och lågprisbutiker.

Typer

Ibuprofen, till exempel Alvedon och Motrin, är en anti-inflammatorisk. Naproxen (t ex Aleve) och acetylsalicylsyra (t ex Bayer) har antiinflammatoriska egenskaper också.

Standard använder

Over-the-counter antiinflammatoriska mediciner som minskar inflammation i kroppen orsakade av omständigheter som gikt och artrit. De kan också användas för att behandla smärta på grund av sjukdom, såsom influensa.

Alternativa användningsområden

Många antiinflammatoriska läkemedel har förmåga att minska feber och inflammation. Ibland kan rekommenderas acetylsalicylsyra av läkare för vissa förebyggande behandlingar, såsom att förhindra blodproppar som kan leda till en stroke eller hjärtattack.

Varningar

Enligt LifeTips, produkter som innehåller acetylsalicylsyra bör aldrig ges till barn eller tonåringar på grund av dess koppling med Reyes syndrom, som påverkar alla organ i kroppen på grund av ansamling av stora mängder fett och ökar trycket i hjärnan. Naproxen kan interagera med vissa läkemedel, såsom litium och blood thinner. Konsumtionen av NSAID kan leda till komplikationer i mage och tarm, som blödning och sår.