mynewspapers.net

Vad är orsakerna till yrsel efter förlossningen?

Vad är orsakerna till yrsel efter förlossningen?


Förlossning är ingen liten bedrift. Många kvinnor lider av fysiska och känslomässiga förhållanden efter att ha fött och svindel eller yrsel kan vara bara en av dessa villkor. I de flesta fall, orsakerna till yrsel är inte allvarliga och de så småningom passerar. Om i fråga om frekvens eller styrkan i vertigo du upplever, är det dock viktigt att besöka en läkare och har en check.

Migrän

Även om kvinnor inte upplever smärta i normalt samband med huvudvärk, orsaken till yrsel eller svindel efter förlossning kan spåras tillbaka till en migrän. Extrema förändringar i hormonnivåer som upplevs under förlossningen kan orsaka kvinnor att uppleva svår migrän, utan smärta, och lider av kliniskt s.k. postpartum vertigo. Vertigo åtföljs av illamående, kan det hjälpa för att ta någon form av medicinering som normalt ordineras till människor som lider av migrän.

Örat stenar

Vissa kvinnor lider av örat stenar efter förlossningen. Örat stenar, enkelt uttryckt, en uppbyggnad av kalciumkarbonat kristaller och kan orsaka postpartum vertigo på grund av den omedelbara effekt deras närvaro har på innerörat, vilket är vad vi förlitar oss på att hålla våra balans. Vissa fall av örat vaggar behandlas enkelt hemma med hjälp av läkemedel som ordinerats av läkare, men vissa fall är allvarliga och kräver operation. Samtliga fall av svindel efter förlossning som inte verkar klara sig upp bör man en medicinsk professionell att eliminera möjligheten av örat stenar så snart som möjligt.

Blodsocker

Graviditet och förlossning kan utlösa stora förändringar i kvinnans kropp. I synnerhet en kvinnas metabolism kan definitivt förändras och detta kan ha en betydande inverkan på blodsockernivån. En tydlig nedgång i blodsockernivåerna efter förlossningen kan vara en av de stora anledningarna till varför vissa kvinnor drabbas av yrselattacker och anfall av yrsel. Tester bör vidtas för att eliminera möjligheten av diabetes, men i allmänhet är det viktigt att äta regelbundet, undvika att lägga alltför mycket belastning på kroppen efter förlossningen och att fånga upp förlorad sömn. Detta bör bidra till att hålla blodsockernivån jämn och vertigo borta.

Blodtryck

På samma sätt, det är inte ovanligt att kvinnor lider av lågt blodtryck, både under graviditeten och efter förlossningen. Problemet kan vara svårare än det först verkar, som lågt blodtryck kan ibland vara ett tecken på anemi, men om den nya mamman lider av yrsel och klagar över känner dig yr, det kan helt enkelt vara eftersom hennes blodtryck har sjunkit tack vare det alltför stora påfrestningar placeras på hennes kropp under de senaste månaderna.