mynewspapers.net

Vad är orsakerna till underarm smärta efter axelskada?

Vad är orsakerna till underarm smärta efter axelskada?


Det är ibland svårt att fastställa exakta ursprung eller orsaken till kroppslig smärta och värk. Enligt FightingFatigue.com föreslår smärta forskare att beskärningen av all smärta är inflammation (smärta och svullnad) och kroppens svar på den. Det skulle vara meningsfullt då, att inflammation och kroppens svar på det kan vara en av orsakerna till underarm smärta efter axelskada.

Axelleden

Axelleden är en komplexa arrangemang av muskler, ben och senor som möjliggör ett stort utbud av rörelse för din arm. Tyvärr är en bieffekt av denna omfattande rörlighet ökad risk för skada. Tre ben av axeln inkluderar skulderbladet (skulderblad), humerus (överarmen ben) och nyckelbenet (nyckelben). Det finns fyra muskler finns i axelleden med senor ansluter till benen, att möjliggöra rörelse av armen.

Skuldror

De två främsta orsakerna till de flesta skuldror är degeneration eller slitage och överdrivet våld eller utöva för mycket belastning på skuldra muskel senor. På grund av den tendinous (bestående av senor) typ av Axelleden, det tar emot lite i form av blod leverans. Axel problem är vanliga hos äldre på grund av blodtillförseln, vilket kan också förlänga den läkande processen när en skada inträffar. Överdriven-force skador inträffar vanligtvis när du försöker att lyfta ett tungt föremål eller när anbringas på armen när det är i en ovanlig situation.

Utstrålande smärta

Det är inte ovanligt för smärta från en akut eller kronisk skada att resa till omgivande områden av kroppen. Det är delvis det som gör det så svårt ibland att hitta ursprunget för smärta eller skada när det inte framgår utåt. Utstrålande smärta, såsom underarm smärta efter axelskada kan bero på att nerver att få drog eller kommer i kläm, orsakar smärta längs hela nerven. Resa smärta kan också vara kroppens försök att skydda regionen skadade genom att överbelasta närliggande områden.

Orsaker till Underarm smärta

Gemensamma skuldror kan resultera i något som mindre som muskelinflammation med inga permanenta skador eller en helt eller delvis tår i en muskel som kan kräva operation för att reparera den. Hursomhelst, kan inflammation och obehag skapad av en axelskada spridas till närliggande områden som nacke, bröst, överarm och underarm. Ärrvävnad från ett felaktigt läkta tår i en axel gemensamma muskel kan orsaka underarm smärta och obehag med vissa rörelser. Ett vanligt axel problem kallas bursit (inflammation i bursa) kan orsaka smärta att överföras till nacke, arm och underarm.

Förebyggande/lösning

Stretching och förstärkning av axelleden villkorar muskler och senor, samtidigt bidra till att förhindra skuldror. På en webbplats som thestretchinghandbook.com kan du hitta ett par bra sträckor för området axeln. Ju tidigare en axelskada behandlas korrekt, desto snabbare din återhämtning kommer att bli och desto mindre sannolikt en liknande skada återkommer.

Varning

Det finns andra mer allvarliga orsaker till både axel och underarm smärta, till exempel ett hjärtfel eller en hotande hjärtinfarkt. Även om du har drabbats av en axelskada, förutsätt inte att underarm smärta är direkt relaterad till skadan. Rådgöra med en läkare för att utesluta andra möjliga orsaker som skulle kunna omfatta: inflammation i lymfkörtlarna (i armhålan), drog muskel eller muskelansträngning, reumatoid artrit, allergier, AIDS, cancer, leukemi, svullna lymfkörtlar och infektiös mononukleos.