mynewspapers.net

Vad är orsakerna till tonåring stress?Många vuxna berätta tonåringar att de unga åren är de bästa åren av sina liv. Men vad många glömmer är att tonåringar upplever stress precis som vuxna gör, och i själva verket, de kan bli överbelastad av stress eftersom de inte har ännu utvecklad korrekt hantera kompetens. Tonåringar kan få hjälp och vägledning från en läkare, skola rådgivare eller en licensierad mental hälsa professionell.

Relationer

Enligt centrum för 4-H ungdomars utveckling vid University of Minnesota är en av de främsta orsakerna till stress hos tonåringar relation frågor, som omfattar en upplösning med en pojkvän/flickvän eller problem med kolleger eller vänner i skolan. Tonåringar håller ständigt på att försöka förstå andra och sig själva. Om du är tonåring, kan uppstå extrema känslor som förändras från timme till timme och många av dessa känslor har förmodligen att göra med frågor som rör dina vänner eller en pojkvän eller flickvän. Du kan känna som du är "helt in love" med någon en dag, och nästa dag du inte har någon aning om vad du tyckte var attraktiv om den personen. På samma sätt, du kan ha en bred social cirkel men endast en eller två nära vänner. Inom det sociala cirklar, kan du behöva ta itu med frågor av grupptryck, montering i, ser bra ut eller narkotika-och alkohol.

Skolan

American Academy av barn- och Ungdomspsykiatris (AACAP) artikel om orsakerna till tonåring stress påpekar akademiska oro som en viktig orsak till stress hos ungdomar. Skolfrågor och frustration kan orsaka tonåringar att överdrivet orolig och de kan känna att de är helt överväldigad. Tonåringar kan oroa sig om betyg, tester, hur man får in universitet och akademiska framtidsplaner. Tonåringar kan inte vara säker om vad universitetet skulle de vilja gå till eller de kan vara osäker om att gå till universitetet alls.

Familjefrågor

Familjen är en annan fråga som kan orsaka tonåringar att känna att de inte har tillräckligt med utrymme på sin tallrik att hantera allt. Enligt AACAP, kan stressande familjefrågor omfatta skilsmässa eller separation av föräldrar, slåss med föräldrar eller syskon eller dödsfall eller sjukdom av en familjemedlem. Tonåringar kan känns som ingen i familjen förstår dem eller kan relatera till något de går igenom. Tonåringar kan kännas som att återkalla från deras familj eller spendera mer tid på egen hand.