mynewspapers.net

Vad är orsakerna till Stress hos kycklingar?

Vad är orsakerna till Stress hos kycklingar?


Kycklingar gav oss definitionen av stress--springer runt som en kyckling med huvudet avskuret. De oroar sig som jagade och ätit, var man kan hitta mat och vatten och varför Rocky tupp nu spenderar så mycket tid med Lucy Leghorn. Tecken på stress inkluderar vägran att äta, sjukdom, fjäder plocka, brist på äggproduktion, plötslig viktminskning, letargi och aggressiva eller rädda beteende. Friska fåglar klarar lite stress, men för mycket kan sätta dem på risken att bli sjuk.

Miljö och levande områden

Vad är orsakerna till Stress hos kycklingar?


Extrema temperaturer är mycket stressande för kycklingar, men friska fåglar kan göra det genom subzero nätter eller brännande heta dagar. Alltid har mat och vatten tillgängligt innan din flock går i pension för natten, så de kan fylla för att trotsa kylan. Ge skugga och mycket vatten under varma dagar. Överfulla och orena förhållanden också bidra till att betona. Rädslan är en stor stressfaktor; kycklingar är bytesdjur, och förekomsten av hundar, tvättbjörnar, hökar och andra rovdjur hålla dem i kamp-eller-flygning läge, vilket så småningom försvagas fågeln.

Förändringar i kost

Stresshantering och bra kost går hand i hand. Dåligt matas fåglar är mer känsliga för stress, sjukdom och undernäring. Feed fjäderfä god kvalitet foder med ordentlig proteinhalten för deras kön och ålder: 20 till 23 procent protein från 0 till 8 veckor, 14 procent från 8-20 veckor, 16 procent för värphöns och 20 procent för roosters, om de service hönsen dagligen. Att lägga till ekologisk äppelcidervinäger till fjäderfä vatten har visat sig bidra till att minska stress hos kycklingar.

Avel och om

Vad är orsakerna till Stress hos kycklingar?


När en pullet når mognad, är om hennes första ägget mycket stressande. Var noga med värphönsen har lugna, privata och säkra områden för att lägga. Avel kan också orsaka stress, som särskilt randy tupparna är sällan mild, och kan skada höns med sina klor och näbbar medan parning. Höna förkläden kan köpas för att skydda dina hönor ryggar. Ovanliga raser och kycklingar som föds upp för showen tenderar att vara mer känslig till sjukdom och stress.

Rangordningen och sociala fågeln

Vad är orsakerna till Stress hos kycklingar?


Kycklingar är sociala, och kommer att dö om de inte kan se andra kycklingar. De upprättar en hackordning med den starkaste på toppen och de svagaste på botten. Botten kyckling medel lever ett stressigt liv, vara eftersom det är sista att äta, trängs undan när behandlar ges, och kan tvingas att sova bort från flocken. Nya tillägg till din flock behöva införas långsamt för att förhindra attacker. En sjuk eller skadad fågel kan också vara så attackerade, isolera alla fåglar som visas håglös eller sjuk för utvärdering.