mynewspapers.net

Vad är orsakerna till stift & nålar & ischiasnerven bensmärta?

Vad är orsakerna till stift & nålar & ischiasnerven bensmärta?


Ischiasnerven är den största nerven i kroppen, löper från nedre delen av ryggen till foten. Ischias orsakar smärta i rygg, höfter och ben som kännetecknas ofta av en pirrande eller skarpa "stickningar" känsla ner benet.

Diskbråck

Herniated diskar är den vanligaste orsaken till ischias, enligt Dr Steven R. Garfin, professor och ordförande i avdelningen för ortopedi vid University of California, San Diego. Herniated diskar uppkommer vanligen i ländryggen eftersom denna del av ryggraden bär flesta av kroppens vikt. När en disk buktar sin plats eller herniates, kan det tryck på ischiasnerven, orsakar smärta och stickningar ner benet. Mest herniated diskar läka på egen hand, men vissa kräver kirurgiska ingrepp.

Lumbal Spinal stenos

Lumbal spinal stenos kännetecknas av en förträngning av ryggradskanalen i vissa områden. När ländryggen av ryggradskanalen constricts, kan det placera tryck på ischiasnerven, vilket leder till smärta som kan stråla ner i benet. Spinal stenos är ofta ett resultat av degenerativa disk sjukdom eller artrit. Behandling för villkoret innebär allmänt anti-inflammatoriska läkemedel, epidural steroid injektioner, sjukgymnastik eller en kombination av dessa metoder. I svåra fall kan läkarna ta bort en del av kotan eller diskar i området minskat att minska trycket på ischiasnerven.

Degenerativa Disk sjukdom

Degenerativa disk sjukdom är ofta bara ett resultat av åldrande. Artros, rökning och spinal skador kan också bidra till kemiska och strukturella förändringar i diskarna. När diskar börja bära tunn, kan de irriterar ischiasnerven eller orsaka kotorna för att glida sin plats och klämmer ischiasnerven. Sjukdomen kan leda till herniated diskar och lumbal spinal stenos, två av de största orsakerna till ischias.

Piriformis syndrom

Piriformis muskeln går från nedre delen av ryggen och sträcker sig till varje lårbenet. När muskler stramar eller spasmer, kan det skapa tryck på ischiasnerven. Ischiassmärta som resulterar från piriformis syndrom kan stråla ner på baksidan av låret, men det inte omfattar under knäet som andra typer av ischias kan. Piriformis syndrom är vanligast i individer som ofta sitta i längre perioder eller upprätthålla en lägre ryggskada från en bilolycka eller ett fall, enligt Mayo Clinic.