mynewspapers.net

Vad är orsakerna till sönderfallande injekteringsbruk?

Vad är orsakerna till sönderfallande injekteringsbruk?


Injekteringsbruk är ett material som används i områdena mellan plattor för att hjälpa dem hålla sig till en yta. Även den mest praktiskt sinnade DIY entusiast eller professionella hantverkare kan känna rensad när du tittar på omsorgsfullt tillämpad injekteringsbruk spricka och falla sönder i bitar. Det finns olika skäl för sådan försämring. Allt från ålder och strukturella skador, till art injekteringsbruk blandningen och ansökan metoderna.

För mycket vatten eller polymer

Injekteringsbruk är en typ av murbruk pulver som blandas med vatten eller en polymer tillsatser att bilda ett ämne med konsekvens av jordnötssmör. Detta ämne används mellan plattor. Det hårdnar, eller botar, när vattnet eller polymer dunstar. Avdunstningen skapar hårfästet sprickor som vanligtvis är inga problem över de närmaste åren. Men om blandningen innehåller för mycket vatten eller polymer, det blir alltför vätska, strukturellt svaga och skapar stora sprickor eftersom det torkar. Dessa hål blir större med tiden och temperatur förändringar orsakar injekteringsbruk falla sönder.

Ålder

Injekteringsbruk, liksom andra murbruk program och gips, minskar med åldern. Över tiden, kan vatten och mögel penetrera hårfästet sprickor i solid injekteringsbruk och försämra material från både inom och från ytan. Små sprickor kan bildas i det på grund av byggnad vägg eller golv bosätter sig ojämnt. Injekteringsbruk kunde också har skadats av effekterna av ett hårt föremål. I alla dessa fall, kommer att vatten, temperatur och mögel ytterligare försämra injekteringsbruk och orsaka sönder.

Felaktig tillämpning

Injekteringsbruk måste tillämpas djupt in i utrymmet mellan plattor. Om några lufthål finns kvar mellan injekteringsbruk och yta som brickor följa, kan de expandera vid varmt väder, att skapa en spricka som så småningom orsakar injekteringsbruk falla sönder.

Vatten tillägg

Injekteringsbruk botar mycket snabbt. Detta innebär att det är viktigt att blanda bara tillräckligt för att jobbet i handen så att det inte börjar bota i blandande hinken. Tillsats av vatten till injekteringsbruk som har börjat att bota i en blandning hink eller på en yta – ett vanligt misstag som någon kan göra när ivriga att avsluta ett jobb--kommer att försvaga injekteringsbruk och göra det sönder när vattnet dunstar.

Tätningsmedel

Injekteringsbruk är mycket porös och behöver ett tätningsmedel att skydda det från vatten infiltration och skador. Thinset är en typ av lim som hjälper till att fästa bättre till kakel injekteringsbruk. Om antingen tätningsmedel eller thinset tillämpas för tunt, kan luftfickor mellan dessa och injekteringsbruk expandera, att skapa sprickor och sönder.

Strukturella rörelse

Injekteringsbruk, liksom andra murbruk och gips, kommer spricka om strukturen bakom det flyttas. Detta kan inträffa när en byggnad lägger sig över tiden eller efter en torka, översvämning eller jordbävning. Sådan sprickbildning är synlig i vägg- och korsningar och kan avancera längs ytan genom fogarna runt två sidor av varje ruta. Injekteringsbruk mellan ett badkar och väggplattor kommer också spricka om badet flexar. Detta är ett vanligt problem med ljus stål eller plast bad. Så småningom orsaka sprickor injekteringsbruk sönder.