mynewspapers.net

Vad är orsakerna till slem efter att ha ätit?

Vad är orsakerna till slem efter att ha ätit?


Det är normalt att ha små mängder av klart slem i näsa och svalg. Membran kan dock börja skapa onormala mängder av slem. När stelnat slem i kombination med döda vita blodkroppar, bakterier, virus och vävnader avlägsnas från lungorna av hosta, kallas det slem. Vanligtvis är är en ansamling av slem och slem i halsen suggestiv vissa bakteriella infektioner eller allergener, som kan vara besvärande. Överflödigt slem kan också utlösas av konsumtion av vissa livsmedel.

Varför våra kroppar producerar slem

Helst förekomsten av toxiner, allergener eller sjukdomsframkallande ämnen erkänns av kroppen, börja slemhinnorna göra slem som ett immunförsvar svar. Obekanta allergener fångas och avlägsnas från kroppen med slem.

Orsakerna till överflödigt slem efter att ha ätit

Uppbyggnaden av slem efter att ha ätit kan sättas in på ett antal faktorer, såsom matallergier och konsumtionen av stekt mat och mejeriprodukter. Konsumtion av mejeriprodukter kan orsaka förtjockning av slem, vilket negativt påverkar dräneringen av slem. Dessa typer av livsmedel kan också förvärra slemhinnan i slemhinnorna och utlösa membran för att skapa mycket mer slem. När du har ätit livsmedel som du kan vara allergisk mot, är du mer sannolikt att stöta på slem i halsen efter att ha ätit.

Andra orsaker till överflödigt slem efter att ha ätit

Överflödigt slem kan också orsakas av syra reflux sjukdom. Dricka alkohol och koffeinhaltiga drycker kan också orsaka överflödigt slem och störa slem dränering. Rökning också leder till inflammation i membranet och orsakar skada på flimmerhåren. Som ett resultat, kan inte dessa hairlike prognoser rinna överflödigt slem.

Behandlingar för överflödigt slem

Eftersom slem uppbyggnad kommer sannolikt att bli tillfrågad av konsumtion av stekt mat, vete eller mejeriprodukter, måste du vara ytterst medveten om vad du förbrukar. Minska din konsumtion av mejeriprodukter och stekt mat. Minska din förbrukning av koffeinhaltiga drycker, också. Röka och dricka alkohol kan också utlösa överdriven slem i halsen, så dessa bör undvikas också. Se till att du dricker massor av vatten och fruktjuicer, eftersom detta kan hjälpa lossa slem. När du har börjat hosta upp slem, är det en bra idé att dricka varm grönsakssoppa eller en varm dryck. Vissa hem rättsmedel också hjälpa till att eliminera överskott slem i halsen. Till exempel visar inandning av ånga oftast sig vara användbart vid behandling av denna åkomma. Införliva eteriska oljor som tea tree, eucalyptus eller lavendel i kokande vatten och andas in ångan. Lägga till en touch av salt i ljummet vatten och gurgla, hjälper också lossa slem. Om du har en bestående känsla av slem i halsen, hjälper dricka varm örtteer som kamomillte, ingefära te eller citron. Avstå från rökning. Att ständigt ha slem i halsen kan vara vägledande för övre luftvägsinfektioner, förkylning, bronkit eller bihåleinflammation. I dessa fall kontakta din läkare.