mynewspapers.net

Vad är orsakerna till ögat vårtor?Ögat vårtor visas på ögonlock och omgivande områden. De har flera orsaker, nämligen humant papillomavirus (HPV), herpes zoster och HIV/AIDS. Det finns flera behandlingar.

HPV

Ögat vårtor som orsakas av HPV är antingen digitate (horn eller finger-formade) eller filiform (string-formad). De är smittsamma och kan lätt spridas till andra delar av kroppen.

Behandling för HPV öga vårtor

De två metoderna som primär behandling för att befria ögon vårtor orsakade av HPV är cryosurgical borttagning (användning av frysning agenter) eller excision (kirurgisk borttagning).

HIV/AIDS

Ögat Vårtor orsakas av HIV/AIDS benämns Molluscumcontagiosum. De presenterar som höjde, papule-formade utväxter i ögat området och andra delar av kroppen. Oftast är behandlas de av enkel borttagning av tillväxten, ofta av cryosurgical åtgärder.

Herpesvirus (Zoster)

Vårtor runt ögonen som orsakas av herpesvirus som kallas herpes zoster. De visas ofta som blåsor och kan vara ganska smärtsamt. De behandlas med antivirala tablettbehandling.

Expert insikt

Som rekommenderas av American Academy of dermatologer, i fall av ögat Vårtor orsakas av en herpes zoster infektion, är snabb behandling avgörande. Annars, glaukom och blindhet har varit kända för att leda.