mynewspapers.net

Vad är orsakerna till natten svettning?

Vad är orsakerna till natten svettning?


Svettningar på natten är inte ovanligt och inte nödvändigtvis en anledning till oro. Dränkte även nattliga svettningar, eller svettas till den grad att byta kläder blir nödvändigt, kan utlösas av relativt ofarliga förhållanden, såsom ångest, för många filtar och klimakteriet.

Vad är orsakerna till natten svettning?

Mer allvarliga tillstånd

Nattliga svettningar är vanliga och är vanligtvis inte symtom på en allvarlig sjukdom, finns det några sjukdomar som manifesterar natten svettning som ett symptom. Allvarligare medicinska tillstånd som kan utlösa nattliga svettningar är cancer, infektioner, HIV och nervsystemet och endokrina systemet sjukdomar.

Läkemedel

Flera läkemedel kan orsaka nattliga svettningar som en bieffekt, inklusive dem som används för att behandla högt blodtryck och minska feber och antidepressiva. Läkemedel för missbruk som heroin och alkohol kan också orsaka detta tillstånd. Var noga med att berätta för din läkare alla av de mediciner du tar, inklusive eventuella over the counter läkemedel och naturläkemedel.

Medicinska tillstånd

De vanligaste medicinska tillstånd i samband med nattliga svettningar är idiopatisk hyperhidros, infektion och cancer. Ideopathic hyperhidros är ett tillstånd av överdriven svettning utan identifierbar medicinsk orsak. Tuberkulos är en infektion som vanligen förknippas med nattliga svettningar, men andra infektion-relaterade orsaker kan vara inflammation i hjärtklaffarna, inflammation i ben, bölder och HIV. Den vanligaste cancer förknippas med nattliga svettningar är lymfom.

Se en läkare

Om nattliga svettningar åtföljs av andra symtom, se en läkare. Trötthet, oförklarlig viktminskning, andnöd, feber, hosta och ledvärk kan tyda på ett allvarligare tillstånd. Din läkare kommer att vilja veta hur länge du har haft nattliga svettningar och hur allvarliga de är. Måttlig svettning på natten kan orsakas av ångest. Dränkte nattliga svettningar, eller behöva byta kläder kan flera gånger per natt, vara mer allvarliga

Diagnostiska frågor

Om du får feber, kommer att din läkare vilja veta om feber komma och gå, som i malaria, eller bo i flera dagar med flera dagar fria, som i undulant feber. Han kommer att vilja veta om du har rest till främmande länder och eventuellt har varit utsatt för exotiska infektioner. Han vill också din sjukdomshistoria, inklusive de senaste operationer, som din sexuella historia och någon användning av narkotika.