mynewspapers.net

Vad är orsakerna till människors urin lukt?

Vad är orsakerna till människors urin lukt?


Orsakerna till stark human urin lukt kan relateras till sjukdomstillstånd, livsmedel och kosttillskott. Villkor som inte är medicinskt relaterade brukar pågå under en kort tid; lukt som inte försvinner kan vara ett tecken på ett allvarligt hälsoproblem. Att veta vad som kan orsaka stark urin lukt hjälper dig att avgöra om du behöver se en läkare.

Medicinska tillstånd

Ett vanligt tillstånd som kan orsaka stark urin lukt är uttorkning. Uttorkning är orsakade av en brist på intag, och människor inte inser ofta att de är uttorkad. Genom att helt enkelt dricka mer vatten, eliminerar du stark urin lukt. Leversvikt eller sjukdom är ett allvarligt tillstånd som är en orsak till stark human urin lukt. Levern bryter ner ammoniak i kroppen och omvandlar den till urea. Urea skickas sedan via njurarna och ut ur kroppen via urinen. När levern inte kan bearbeta eller bryta ner ammoniak, är resultatet en stark urin lukt. Diabetes som inte behandlas orsakerna glukos eller blodsockernivån i kroppen. När bukspottkörteln inte kan producera tillräckligt med insulin att omvandla glukos till energi, kommer att kroppen passera den överflödig glukosen ut ur kroppen via urinen. Detta tillstånd kommer att orsaka dig att ha stark, söt lukta urin. Andra sjukdomstillstånd som är ansvarig för stark urin lukt är urinvägsinfektioner, cystit (urinvägsinfektioner) och njure infektioner. Dessa infektioner orsakas av tillväxten av bakterier. Kombinationen av bakterier och infektion skapa starkt luktande urin.

Diet

Sparris, kött med hög fetthalt, lök och vitlök har varit kända för att orsaka stark human urin lukt. Detta händer inte för alla, men om du har ett problem med stark urin och ingen hälsofrågor, kan du eliminera dessa livsmedel från din kost för att se om problemet försvinner.

Kosttillskott

Vitamintillskott, särskilt vitamin B, kan ha en tendens att orsaka en stark lukt att urin. Kroppen kommer endast använda de vitaminer som den behöver. Överskjutande vitaminer skickas ut ur kroppen via urinen. Om du tar för mycket vitamin B, kan det orsaka en stark urin lukt och vända urinen en ljust gul.