mynewspapers.net

Vad är orsakerna till låg libido hos unga män?

Vad är orsakerna till låg libido hos unga män?


Ungdom är vanligtvis förknippas med hög sex enheter, upptäcker några unga män att de har liten eller ingen libido. Det finns flera behandlingsbara orsaker till låg libido hos unga män.

Typer

De två huvudsakliga kategorierna för klassificering av låg libido är psykiska och fysiska. Psykologiska orsaker till låg libido hos unga män kan vara depression eller ångest som rör familj eller skolproblem, medan fysiska problem inkluderar låga testosteronnivåer, alkoholism, diabetes eller läkemedel används.

Behandling

Unga män som lider av psykiska problem kan hitta att rådgivning och terapi minskar deras stressnivåer och resulterar i ökad libido. En läkare kan diagnostisera medicinska orsaker till låg libido och ordinera medicin som behövs. Många män kan oroa sig att deras testosteronnivåer är låga, men i själva verket har en odiagnostiserade medicinskt tillstånd som diabetes, som orsakar deras libidos att sjunka.

Expert insikt

Äktenskap terapeut Michele Weiner-Davis berättade "Psychology Today" i en artikel i mars 2003 att upp till 25 procent av vuxna män kan uppleva låg libidos. Davis rekommenderar rådgivning för någon som lider av ångest eller stress, men män som tror att deras låg libido är relaterad till en fysisk kondition bör besöka sin läkare.