mynewspapers.net

Vad är orsakerna till kropp vattenretention?

Vad är orsakerna till kropp vattenretention?


Vätskeretention, kallas även ödem, definieras av NativeRemedies.com som "ett tillstånd som uppstår när vatten läcker in i kroppens vävnader från blod." Vattenretention orsakas av ett antal olika villkor och symptom och kan vara lättad på olika sätt. Det är ett vanligt tillstånd som många kvinnor känner och är ett vanligt symptom på premenstruella syndrom (PMS) vari kvinnor känner att magen är uppsvälld.

Typer av vattenretention

De två typerna av vätskeansamling som finns är generella ödem och lokala ödem. Generella ödem, kallas även massiva ödem, hänvisar till svullnad som känns i hela kroppen. Detta är vanligare hos människor som är svårt sjuka. Lokala ödem avser svullnad som upplevs i specifika delar av kroppen såsom händer, fötter, vrister, ansikte och mage.

Orsakerna till vattenretention

Kropp vattenretention orsakas av ett antal situationer, inklusive högt saltintag, en reaktion på varmt väder speciellt om stående eller gående under lång tid, näringsbrist, brännskador, kronisk njursvikt, hjärtsvikt, sköldkörtelsjukdom, en bieffekt av droger, graviditet, p-piller, menstruationscykeln och klimakteriet.

Diagnosen

Vätskeansamling är diagnosen av en fysisk undersökning. Ibland kommer att läkare administrera ett blodprov, en urinanalys och antingen en lever eller njure funktionstest. En lungröntgen eller ett elektrokardiogram (EKG) kan också utföras för att fastställa orsaken. Vätskeretention kan dock oftast diagnostiseras utifrån de frågor som ställts av din läkare att få reda på de symptom som du känner dig och tid mönstret för vattenretention samt platsen för svullnad.

Lindra symtom

Du kan ta flera steg för att lindra symptomen av vätskeansamling. För att minska natriumintaget, kan du undvika att äta salta livsmedel som chips, pommes frites och konserverad soppa. Dessutom kan undvika koffein och alkohol också stöd i att undvika vätskeansamling. Äta en hälsosam kost full av frukt, grönsaker och fullkorn är viktigt. Motion som promenader, cykling eller idrotta kan hjälpa släppa vätskor och stöd för att lindra vätskeretention. Andra saker du kan ta med lyftande upp din ben för några minuter varje dag om du känner att benen är svullna eller examen några av de mediciner som du tar och fråga din läkare om dessa mediciner är möjliga orsaker till vätskeretention. I så fall kan din läkare kunna ordinera alternativa läkemedel.

Läkemedel

Mediciner kan vara kan hjälpa lindra symptomen av vattenretention om livsstilsförändringar inte. Vissa läkemedel som din läkare kan föreslå för att bidra till att minska vattenretention inkluderar over-the-counter smärtstillande, over-the-counter PMS behandlingar eller p-piller.