mynewspapers.net

Vad är orsakerna till kortsiktiga minnesförlust i en 40-åring?

Vad är orsakerna till kortsiktiga minnesförlust i en 40-åring?


Kortvarig minnesförlust, ett frustrerande tillstånd som slår vid 40 års ålder lika lätt som den gör flera årtionden senare orsakas av olika frågor. Det definieras som minne som har ackumulerats i föregående några minuter. Minnesproblem orsakas av drog-eller alkoholmissbruk, sköldkörtelsjukdom, skallskador, kirurgi återvinning, depression eller till och med tidig debut av sjukdomar som Alzheimers sjukdom.

Drog- och alkohol

Långvarig alkohol och narkotika användning, däribland marijuana och ecstasy, leder ibland till negativa förändringar i hjärnans funktion. Bland dessa ändringar är kortsiktiga minnesförlust. Abstinenssymtom upplevs av människor sluta droger och alkohol också leda till kortsiktiga minnesförlust. Dessa minne utmaningar är inte alltid varar, dock med minne och kognitiva funktioner förbättring över tiden.

Sköldkörtelsjukdom

Trötthet, ökad känslighet för kyla, koncentrationssvårigheter och kortvarig minnesförlust är alla symptom på hypotyreos eller underactive sköldkörtel. Sjukdomen kännetecknas av den sköldkörteln att producera viktiga hormoner behövs för en hälsosam ämnesomsättning. Sköldkörtelsjukdom sköts med en hälsosam livsstil och medicinering för att hjälpa återfå och balans sköldkörtelhormon i kroppen. När sköldkörtelsjukdom hanteras, försvinner många symtom som kortvarig minnesförlust. Hypotyreos vanligtvis visas i 30- eller 40-årsåldern och är vanligare hos kvinnor än hos män.

Skallskador

En 40-åring som lider en skada mot huvudet, oavsett om en motorcykelolycka, en sport skada eller annan orsak, upplevelser ofta huvudvärk, kortvarig minnesförlust och annan kognitiv dysfunktion. Även en mindre slag i huvudet leder ibland till liknande problem, som kallas efter hjärnskakning syndrom. Minnesproblem och andra tecken försvinna brukar inom flera dagar eller veckor.

Depression

Depression är ofta förknippad med kort och lång sikt minnesförlust eftersom den psykisk störning innebär dysfunktion i en del av hjärnan som deltar också med minne. Att få behandling för depression, antingen genom terapi, läkemedel eller en kombination av båda, hjälper till att återställa kognitiv funktion. Minne utmaningar förekomma ibland fortfarande även efter andra symptom har svarat på behandling.