mynewspapers.net

Vad är orsakerna till ihållande illamående & ryggvärk?

Vad är orsakerna till ihållande illamående & ryggvärk?


Ihållande illamående och ryggsmärta kan vara symtom på medicinska tillstånd inklusive kramper, gastroenterit, urinvägarna och njure infektioner, graviditet och magsår. Endast läkare kan effektivt diagnostisera och behandla sjukdomstillstånd.

Kramp

Ibland är det mest enkla svaret rätt. Buken eller intestinala kramper som kännetecknas av smärta i rygg och mage och kallas ibland en "intestinal kink." Det kan eller inte kan åtföljas av illamående, uppblåsthet eller matsmältningsbesvär. Det är oftast avhjälpas med vila.

Gastroenterit

Även kallad maginfluensa, är gastroenterit en akut inflammation i slemhinnan i magsäcken eller små tarmar. Det vanligen orsakas av ett virus. Detta tillstånd kännetecknas av smärta i buken, smärta i nedre ryggen, kramp, illamående, kräkningar, diarré, feber och frossa. Det försvinner vanligtvis inom en till tre dagar i de flesta.

Pyelonefrit

Pyelonefrit är en infektion i urinvägarna och/eller njurar. Det karakteriseras främst av smärta i nedre ryggen och illamående. Andra symtom kan vara smärtsam urinering och eller ett konstant behov av att urinera, kramper och buken ömhet.

Graviditet

För kvinnor, kan smärta i nedre ryggen och illamående vara ett tecken på graviditet. Dessa symptom kan orsakas av en utvidgning av livmodern, hormonförändringar eller implantation blödning (när ett befruktat ägg fäster på väggen i livmodern).

Magsår

Magsår är en inflammation i slemhinnan i magen. Magbesvär är det mest dominerande symtomet på en magsår, men andra symtom kan förekomma, inklusive uppsvälldhet, rapningar, illamående och viktminskning.

Slutsats

Illamående och tillbaka smärta varar mer än några dagar är en oro som bör bedömas av en läkare. Även om mindre medicinska förhållanden såsom kramper eller gastroenterit kan vara orsaken, kan mer allvarliga tillstånd också vara skyldige.