mynewspapers.net

Vad är orsakerna till håravfall hos unga män?

Vad är orsakerna till håravfall hos unga män?


Många faktorer orsaka håravfall. Beroende på orsaken, kan hormonbehandling eller produkter utformade för att stimulera hårsäckarna och öka hårväxten hjälpa behandla håravfall. De tre främsta orsakerna till håravfall är genetik, hormoner och ålder. Sjukdom, stress och trauma kan också påverka hårväxt.

Genetik

Genetik är den vanligaste orsaken till håravfall hos män. De flesta människor kan få en god uppfattning om hur håret faller ut genom att uppmärksamma den hår tillväxt mönstren av sin far och sin farfar. Ålder som en mans far förlorat sitt hår kommer korrelera till när sonen kommer att börja förlora sitt hår. Detta kan inträffa även i unga män om håravfall är i deras arvsmassa. Både X och Y kromosomer kan leda till håravfall, så även om fadern av en mans mamma lider av håravfall, barnbarn kommer också sannolikt att bära den gen som leder till håravfall. Detta mönster av håravfall är känd som "gemensamma skallighet." Hår återväxt produkter kan bidra till ökad hårväxt och tjocklek på grund av genetik.

Hormoner

Hormonet DHT, Funna i män, gör håret att tunna. Håret blir så småningom så tunn att den faktiskt faller. DHT är testosteron-relaterade. En hög nivå av DHT minskar längden på håret växer cykel och ökar den vilande fasen av tillväxt, som orsakar i huvudet för att inte växa hår så länge eller så stor en kvantitet som den hade innan. Överdriven testosteron orsakar vikande hairlines och i slutändan kan leda till manligt håravfall. Testosteronnivåer kan skjuta upp när som helst efter hanen går igenom puberteten, så att unga män är precis lika mottagliga för håravfall från hög DHT som äldre män.

Stress

Höga nivåer av stress kan även orsaka stress på hårsäckar, vilket leder till sakta av hårväxt, och slutligen dödande i hårsäckarna på huvudet. Höga nivåer av stress kan inträffa i alla åldrar, så även unga män med höga halter av stress drabbas av stressrelaterad håravfall. Om detta är orsaken till håravfall, kan tekniker används för att sänka stressnivåer behandla problemet. Djup andning och meditation kan minska ångest, som kan återuppliva hårsäckarna och stöd i hårväxt.

Skallskada

Upplever trauma mot huvudet kan orsaka dödande av hårsäckar, vilket gör det omöjligt för håret att växa tillbaka på detta område. Denna typ av håravfall är behandlingsbart, och det kan hända i alla åldrar, men det är också en ovanlig orsak till håravfall, och kommer bara resultera i en liten lapp av skallighet.

Dreadlocks, flätor, Ponytails

Upprepade gånger dra på hårsäckarna att hålla håret i en hästsvans eller hårt bröd kan orsaka stress på hårsäckarna och leda till håravfall. Detta kan orsaka håravfall i alla åldrar, det beror bara på tätheten på flätor och hur lång tid flätor bo i. Att avstå från frisyrer som handtag tätt på håret kan minska risken för håravfall från detta orsaka.