mynewspapers.net

Vad är orsakerna till extrema uppblåsthet hos kvinnor?

Vad är orsakerna till extrema uppblåsthet hos kvinnor?


Kvinnor upplever uppblåsthet för olika anledningar, av vilka de flesta inte bör ta upp ett larm. Ibland, men kan roten vara mycket allvarligare. Det är allmänt känt att graden av uppblåsthet kan variera, är svår uppkördhet hos kvinnor ett olyckligt symptom på många fysiska processer.

Graviditet

Svår uppkördhet är vanligt förekommande under graviditeten som kan manifestera sig veckor innan kvinnan är synbart gravid. I hennes tidiga stadier produceras ett graviditetshormon som kallas progesteron. Denna kemikalie gör smidig muskel vävnader mer avslappnad, som inkluderar matsmältningssystemet. Som ett resultat, matsmältningen saktar ner och orsakar gas, uppblåsthet och eventuellt illamående. Uppblåsthet försämras senare i graviditeten, eftersom barnet trycker på magen och magen, ökar känslan av uppblåsthet.

Hormoner

I pre-menopausala kvinnor, kan uppblåsthet vara en klassisk bieffekt av menstruation. Eftersom menstruation ökar hormonell aktivitet, orsakar detta gas och avföring passera långsammare. Slutresultatet är förstoppning och uppblåsthet. Postmenopausala kvinnor påverkas också. Vissa kvinnor genomgå hormonbehandling, en behandling som är kända för att orsaka väderspänning.

Allvarliga orsaker

Svår eller ihållande uppblåsthet kan vara resultatet av allvarliga medicinska tillstånd hos kvinnor. Till exempel, kan cystor på äggstockarna eller en uterin fibroid vara orsaken. En uterin fibroid är en tumör i muskeln i livmodern. Även om det är obehagligt, det är oftast godartade och kräver ingen behandling. Irritable Bowel Syndrome är en annan orsak till allvarliga uppblåsthet, bland annat. Även om IBS påverkar båda könen, är det vanligare hos kvinnor. Kvinnors hälsa zon rapporterar att så många som 75 procent av IBS patienter är kvinnor.

Försiktighetsåtgärder och behandlingar

Svår uppkördhet är extremt obehagligt. Men finns det enkla sätt kvinnor kan minska svårighetsgraden av detta symptom. Vätskor som ingefära te och pepparmintste är effektiva. En tesked vatten blandat med malen kanel är också ett känt botemedel. Motion har varit känt att lindra uppblåsthet. Bara ligga på rygg och ta ett knä upp till bröstet i 20 sekunder, lämnar det andra benet på golvet. Upprepa med nästa. Dessutom kan inte hoppa över måltider, dricka kolsyrade drycker eller äta för mycket mejeriprodukter. Tugga maten väl och aldrig tugga med munnen öppen. Håll dig borta från kärnfria grönsaker som bönor, majs, kål, lök och broccoli.