mynewspapers.net

Vad är orsakerna till equine svullnad & stelhet i bakbenen?

Vad är orsakerna till equine svullnad & stelhet i bakbenen?


Det finns en mängd olika tillstånd som kan orsaka svullnad och stelhet i bakbenen av hästar. Några av dessa villkor kan lätt och snabbt behandlas, även om andra kan ge liv slut komplikationer. Det är viktigt att kontrollera med din veterinär att fastställa orsaken till svullnad och stelhet och utveckla en behandlingsplan som är specifika för din häst skick.

Mosse Spavin

Bog Spavin är en mjuk svullnad av hasen gemensamma följd av en ansamling av vätska i det gemensamma utrymmet. Dålig hock konformation orsakar en svaghet i det gemensamma området, vilket leder till en överproduktion av synovial vätska. Trauma och stressande motion kan också bidra till Hästens känslighet. Detta tillstånd orsakar vanligtvis inte hälta i hästen, men han kan uppleva vissa ömhet på platsen. Vätskan är oftast dränerad och hästen behandlas med kortikosteroider. Bog Spavin återkommer ofta, särskilt om dålig hock konformation är närvarande.

Kväva Disese

Kväva är en komplex gångjärn gemensamt ungefär som en mänsklig knä. Trauma som flera olika sjukdomar kan orsaka smärta och svullnad av kväva. Kväva sjukdomar brukar delas in i två huvudkategorier: förvärvade och utvecklande. Förvärvade sjukdomar inkluderar artrit, degenerativ ledsjukdom (DJD), frakturer och trauma, såsom korsbandsskada. Förvärvade sjukdomar symptom vanligt plötsligt, med uppenbara svullnad och hälta. Utvecklingsmässiga kväva sjukdomar är congential (närvarande vid födseln) och påverkar normalt föl och unga hästar. Medfödda sjukdomar kan eller inte kan vara genetisk. Tecken på svullnad och mild hälta brukar uppträda när hästen börjar utbildningen och kan vara subtil först. Som hästen fortsätter att utöva, blir symtomen svårare. Utvecklingsstörningar inkluderar osteochondritis dissecans (OCD), subchondral ben cystor och patellar vrickning.

Curb

Trottoaren är ett tillstånd som orsakas av skador på plantar ligament, som hjälper till att stabilisera hock leden. Den skadade ligamentet blir inflammerade och stimulerar produktionen av nya bentillväxt, vilket resulterar i en förtjockad utseende. Symtom på trottoarkanten inkluderar svullnad på baksidan av hind benet, strax nedanför hasen, och smärta på platsen för svullnad. Trauma, samt dålig konformation orsakas av sickle eller ko hasen, kan leda till bromsa.

Knyta upp

Binda upp är en samling av kliniska tecken som inkluderar svettningar, stelhet och en ovilja att gå framåt. Detta är faktiskt tecken på smärta uppkommer muskelkramper och villkoret allvarligast i de bakre benen. Även om hästar kan ha liknande symptom kan den verkliga orsaken till muskel kramp vara olika i varje häst. Binda upp kan vara sporadisk eller kronisk. Några vanliga orsaker till muskelskada orsakar sporadiska stillaliggande inkluderar extrem träning och överanvändning, trauma, otillräcklig blodcirkulation (ofta ett resultat av hästen liggande på sin sida under operation) och tränar efter en virusinfektion. Kronisk knyta upp kan vara resultatet av ett näringsämne obalans, eller en sjukdom kallas Polysaccharide Storage Myopathy (ett överskott av socker som lagras i musklerna) som vanligen drabbar Quarter Horse-relaterade raser, förslag till hästar och Warmbloods.