mynewspapers.net

Vad är orsakerna till en lägre rätt buksmärtor?

Vad är orsakerna till en lägre rätt buksmärtor?


Nedre höger buk-smärta definieras som smärta i den nedre delen av buken. Det finns massor av orsaker, som lätt kan behandlas, medan andra behöver omedelbar uppmärksamhet av en läkare.

Orsakar

De fyra vanligaste orsakerna till smärta i nedre buken är blindtarmsinflammation, utomkvedshavandeskap, inflammatoriska sjukdomar och njursten. Kontrollera med din läkare om alla symptom att fastställa en orsak.

Blindtarmsinflammation

Det är kanske en av de vanligaste orsakerna till smärta i nedre buken rätt. Det uppstår oftast i åldern 11-39, men det har varit känt att inträffa i alla åldrar. Smärta vanligtvis börjar på eller runt naveln och flyttas till det nedre högra området. Symtomen är en önskan att kräkas, minskad aptit och feber. Appendicit kan orsaka en tråkig till en mycket skarp smärta.

Ektopisk graviditet

Detta villkor förekommer utanför livmodern, vanligen i en äggledare. Det kan förekomma med svår smärta vanligtvis i nedre höger (eller nedre vänstra hörnet) buken, ibland presentera med kräkningar. Detta anses vara en allvarlig medicinsk nödsituation, så bör du söka läkarhjälp omedelbart.

Inflammatoriska sjukdomar

Bäckenben inflammatorisk sjukdom är en inflammation i bäckenregionen. Om livmodern lutar till höger strax, då det kan orsaka en tråkig, ibland skarpa, lägre rätt buksmärtor. Smärtan kan åtföljas av flytningar, smärta vid samlag och feber.

Njursten

Njursten eller kalcium-liknande insättningar i njure, förekommer vanligtvis i njurarna eller urinledarna (rören som tömma njurarna). Det kan associeras med svår smärta och kan sprida sig till ryggen. Uppsök läkare, som njursten kan utgöra ett allvarligt problem för vissa människor.

Andra orsaker

Några mindre vanliga orsaker inkluderar förstoppning, Crohns sjukdom, divertikulit, endometrios, pylonephritis, tarmcancer, bråck, tjocktarmscancer, gas, sjukdom i gallblåsan, Irritable Bowel Syndrome, matmissbruk, trötthet, matförgiftning, pankreatit, blyförgiftning, cystit, cystor på äggstockarna, vriden äggstock eller äggstockar, urinvägsinfektion eller gallsten.