mynewspapers.net

Vad är orsakerna till darrande hos hundar?

Vad är orsakerna till darrande hos hundar?


Orsakerna till darrande hos hundar är anmärkningsvärt lik orsakerna till människors darrande. Det är svårare att veta vad som ligger bakom orsakerna. Till exempel, om vi är rädda, varför exakt det orsakar darrande? Det finns ett antal rimliga svar. Vad är förstås bättre är förutsättningarna när hundar darrar. Dessa villkor är konsekvent nog att det är klart de orsakar den darrande.

Kalla

Som människor darrar hundar när de är kallt. Detta är en fysiologisk reaktion av många däggdjur. Shivering ökar cirkulationen och bevarar kroppstemperaturen. Bokstavligen, darrande hjälper till att hålla hundar från fryser eller blir nerkylda. Darrande svar på kalla är inte viljande; Det är en parasympatisk svar eller en hund gör utan att vilja.

Rädsla

Också som människor darrar vissa hundar när de är rädda. Det är lite svårare att förstå sambandet mellan fruktan och bävan. Rädsla startar en hund limbiska systemet--antingen kamp eller flykt svar. Darrande verkar inte hjälpa en hund gör något. Det kan vara en ångest svar från osäkerhet.

Upphetsning

Rädsla är en typ av spänning, är det en obehaglig typ. Men den har några saker gemensamt med frodighet: överskott av energi. Det har inte helt förstått varför vissa hundar darrar helt enkelt eftersom de är entusiastiska. Det kan vara att vissa hundar använder darrande mekanismen för att släppa överskottsenergi.

Smärta

Hundar är ovilliga att ställa ut smärta. Detta är troligen en kvarleva från deras wolf arv. I naturen, kan visar en skada innebära döden. Eftersom hundar inte vill visa skador och de inte kan berätta om de är i smärta med ord, någon gång de kan skaka. Det kan vara att kommunicera sin smärta för oss. Det kan bero på deras smärtgräns har överträffat och de kan inte hjälpa men skaka.

Sjukdom

Som med smärta, kan en hund skaka på grund av obehag av sjukdom. Även om vissa sjukdomar orsakar direkt skakar, inte bara obehag som orsakar darrande. Som människor har vissa hundar sjukdomar som orsakar pares-liknande skalv. Detta är vanligare i små Hundraser. Vissa hundar lider av epilepsi. Och, till exempel små vita hundar är mer benägna att drabbas av Shaker syndrom, en sjukdom som medfödd tremor.